Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oros, MADR: Daca toti fermierii s-ar asigura, conditiile ar fi mult mai bune

oros-madr-daca-toti-fermierii-s-ar-asigura-conditiile-ar-fi-mult-mai-bune

Seful MADR, Adrian Oros, spune ca obtinerea de conditii mult mai bune de la companii ar fi posibila, daca toti fermierii s-ar asigura.


"Asiguratorii ar accepta conditii mai acceptabile pentru fermieri daca toti fermierii s-ar asigura. Atunci noi am cere sa fie asigurate toate tipurile de risc, in asa fel incat sa fie un echilibru. (...) Noi avem o masura, masura 17.1, pe care anul trecut am simplificat-o foarte mult, prin care noi platim 75% din polita de asigurare. Sunt bani europeni, sunt sume pe care o sa le prindem si in exercitiul 2021-2027, doar ca sa capete acest exercitiu. Schema am simplificat-o astfel incat trebuiau sa vina doar cu buletinul, cu contul, cu polita de asigurare si cu chitanta. Au fost mult mai multe asigurari anul trecut decat in anii precedenti. 
 
Am pastrat sume pentru aceasta masura 17.1, dar, repet, firmele de asigurare, daca cei asigurati sunt putini, sau cei care doresc sa se asigure sunt putini, mai ales pentru seceta, sunt reticente sau impun niste conditii care nu intotdeauna pot fi acceptate de catre fermieri", a explicat Oros.
 
Ministrul a subliniat ca, pe termen lung, despagubirile nu sunt o solutie, asa cum ar fi un sistem complex de asigurari si, in acest sens, anul trecut a fost demarata o discutie cu Autoritatea de Supraveghere Financiara, cu asiguratorii si cu asociatiile de fermieri, discutie care a fost reluata la inceputul acestui an.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Am inceput aceasta discutie inca de anul trecut, cand era mare seceta (...) Pe termen lung nu despagubirile sunt solutia, pentru ca aceste despagubiri vin de la bugetul national, care poate sa fie mai mare sau mai mic. Dupa un an sau doi de criza economica, bugetul nu are cum sa fie foarte mare. Si atunci in toata Uniunea Europeana exista un sistem de gestionare a acestor riscuri. Fie un sistem complex de asigurari si am avut o prima intalnire anul trecut cu ASF si cu toti asiguratorii, dar si cu marile asociatii ale fermierilor, pentru ca trebuie sa existe aici un consens. 
 
Era in discutie si constituirea unor fonduri mutuale. Am reluat discutiile la inceputul acestui an, dar pornirea sau declicul trebuie sa fie din partea fermierilor. Atunci vine si statul ca moderator, ca mediator, si ASF. Acestea au fost primele concluzii ale discutiilor initiate pana acum. Daca ar fi un sistem de asigurari mai general, unde sa fie toate tipurile de riscuri asigurate, dar sa fie toata suprafata agricola si sa participe toti fermierii, atunci conditiile de asigurare ar fi mai acceptabile, cele impuse de firmele de asigurare. S-ar putea asigura toti fermierii si fiecare, atunci cand ar avea nevoie, ar putea fi despagubit. Sigur, asta e o solutie", a punctat Adrian Oros.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016