Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oros, MADR: Fermierii vor controla populatia de mistreti

oros-madr-fermierii-vor-controla-populatia-de-mistreti

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, anunta ca fermierii vor putea controla in curand populatia de mistreti, astfel incat culturile sa nu mai fie distruse fara nicio metoda de aparare.


Adrian Oros a declarat intr-o conferinta de presa ca numerosi fermieri ii semnaleaza pagubele produse de mistreti, inclusiv prin filmulete pe care i le trimit zilnic.
 
"Primesc zilnic pe WhatsApp filmulete cu turme intregi de mistreti, mai ales, dar si caprioare, care distrug culturile oamenilor, iar vechea forma a legii nu proteja deloc fermierii, pentru ca toate obligatiile erau ale fermierilor. Fermierii erau obligati sa-si asigure perimetrele respective, sa faca 'scandal', sa comunice in scris cu multe institutii, iar despagubirile lor nu erau acordate de catre acesti gestionari ai fondurilor de vanatoare", a precizat acesta.
 
In opinia ministrului Agriculturii, o solutie in aceasta problema ar putea fi trecerea fondurilor de vanatoare care se suprapun cu terenurile agricole in gestionarea fermierilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Eu cred ca asta este solutia. Nu inseamna ca eu am dreptate, dar eu asa cred ca acolo unde fondurile de vanatoare se suprapun in mare parte peste terenurile fermierilor ar fi corect ca fermierii sa gestioneze aceste fonduri de vanatoare. Sigur, ei (vanatorii n.r.) spun ca nu este legal, pentru ca acum este o lege in vigoare - dar nu discutam despre legea asta, ci despre ce trebuie sa facem - lege in vigoare care spune ca gestionarii fondurilor de vanatoare au anumite drepturi, iar aceste fonduri de vanatoare sunt peste terenurile fermierilor sau peste terenurile UAT-urilor si aceasta controversa este de ceva ani. Anul acesta parca a fost mai puternica aceasta controversa. Eu cred ca la fel ca in multe alte tari europene, daca fermierii sunt gestionarii acestor fonduri de vanatoare, acolo, repet, unde este cazul, ei vor fi mult mai echilibrati in a exploata pe de o parte terenul, pentru ca acolo cultiva si au nevoie sa aiba niste productii care-i sa faca sa reziste pe piata, dar in acelasi timp mult mai echilibrati in a gestiona si fondurile de vanatoare, pentru ca cineva trebuie sa mentina acest echilibru", a subliniat oficialul guvernamental.
 
Adrian Oros a precizat ca interesele fermierilor si vanatorilor sunt contradictorii, iar solutia propusa de el ar rezolva aceasta problema.
 
"Aceasta forma cred ca ar rezolva aceasta problema, a diminuarii numarului de animale, astfel incat sa nu produca pagube, uneori pagube de aproape 100% fermierilor, dar in acelasi timp fauna care este pe acele arealuri sa existe in continuare, pentru ca nici nu putem sa facem agricultura atat de intensiva incat orice forma de viata sa dispara, dar nici nu putem permite ca dintr-un interes comercial cineva sa nu gestioneze suficient de corect fondul de vanatoare, iar vietuitoarele de acolo sa produca pagube celui care investeste in agricultura si este proprietarul terenului", a conchis ministrul Agriculturii, conform Agerpres.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.22 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016