Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Otăvirea gramineelor
Otăvirea gramineelor este însuşirea specifică gramineelor de a-şi reface masa organelor aeriene după folosire prin păşunat sau cosit. Regenerarea are loc pe seama formării de noi lăstari, alungirea în continuare a tulpinilor la care apexul nu a fost tăiat şi prin alungirea frunzelor la care nu a fost afectat ţesutul meristematic. Otăvirea influenţează producţia şi contribuie la o mai bună repartizare a acesteia în timpul perioadei de vegetaţie.
Procesul de otăvire se caracterizează prin viteză energie şi capacitate de otăvire:
-
viteza de otăvire exprimă timpul necesar plantelor de a se reface pentru o nouă folosire prin cosit sau păşunat;
energia de otăvire reprezintă numărul de regenerări în cursul unei perioade de vegetaţie şi se exprimă prin numărul de coase la fâneţe şi prin numărul ciclurilor de păşunat la păşuni;
capacitatea de otăvire se referă la cantitatea de masă vegetală (fân sau masă verde) care se realizează în urma procesului de otăvire.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Otăvirea este influenţată de regimul de apă şi de aer din sol, de cantităţile de substanţă de rezervă şi mai ales de glucidele solubile de care dispune planta în perioada care urmează după recoltare, când are loc procesul migrării acestora din organele în care s-au acumulat către părţile aeriene. Otăvirea mai depinde de însuşirile speciilor, faza de
creştere în momentul folosirii şi de modul de folosire al pajiştii.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura