Otăvirea gramineelor este însuşirea specifică gramineelor de a-şi reface masa organelor aeriene după folosire prin păşunat sau cosit. Regenerarea are loc pe seama formării de noi lăstari, alungirea în continuare a tulpinilor la care apexul nu a fost tăiat şi prin alungirea frunzelor la care nu a fost afectat ţesutul meristematic. Otăvirea influenţează producţia şi contribuie la o mai bună repartizare a acesteia în timpul perioadei de vegetaţie.
Procesul de otăvire se caracterizează prin viteză energie şi capacitate de otăvire:
Otăvirea este influenţată de regimul de apă şi de aer din sol, de cantităţile de substanţă de rezervă şi mai ales de glucidele solubile de care dispune planta în perioada care urmează după recoltare, când are loc procesul migrării acestora din organele în care s-au acumulat către părţile aeriene. Otăvirea mai depinde de însuşirile speciilor, faza de
creştere în momentul folosirii şi de modul de folosire al pajiştii.
Procesul de otăvire se caracterizează prin viteză energie şi capacitate de otăvire:
-
viteza de otăvire exprimă timpul necesar plantelor de a se reface pentru o nouă folosire prin cosit sau păşunat;
energia de otăvire reprezintă numărul de regenerări în cursul unei perioade de vegetaţie şi se exprimă prin numărul de coase la fâneţe şi prin numărul ciclurilor de păşunat la păşuni;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Fa-ti propria afacere cultivand trei arbusti miraculosi care te pot imbogati Cine nu a aflat de efectele absolut miraculoase pentru sanatate ale merisorului Dar de cele ale fructelor de Goji sau Aronia Si daca nu ai aflat inca iti spunem noi Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente fiind unele dintre cele mai puternice...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
capacitatea de otăvire se referă la cantitatea de masă vegetală (fân sau masă verde) care se realizează în urma procesului de otăvire.
Otăvirea este influenţată de regimul de apă şi de aer din sol, de cantităţile de substanţă de rezervă şi mai ales de glucidele solubile de care dispune planta în perioada care urmează după recoltare, când are loc procesul migrării acestora din organele în care s-au acumulat către părţile aeriene. Otăvirea mai depinde de însuşirile speciilor, faza de
creştere în momentul folosirii şi de modul de folosire al pajiştii.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News