Judeţul Alba are un bogat patrimoniu viticol şi pomicol, viile şi livezile împădurind dealurile, văile şi grădinile ca o mare bogăţie favorizată de natură. Firesc ca şi produsele vini-viticole şi băuturile spirtoase de rigoare să fie la loc de cinste, fiind remarcate pentru naturaleţea şi calitatea lor deosebită. Pentru a le spori prestigiul şi a le valorifica cât mai bine, producătorii agricoli s-au reunit în asociaţii agricole. Aşa este, de exemplu, Asociaţia judeţeană "Ţara Vinului".
În schimb, producătorii de ţuică nu au reuşit până acum să pună de-o organizaţie care să le promoveze produsele şi să le facă cunoscute mărcile, aşa cum este de pildă Vinarsul de Jidvei. În Ţara Moţilor, ţuica de mere are şi ea parfumul ei, ca să nu mai vorbim de ţuica de pere ori de cireşe şi caise, sortimente ce ar merita să figureze în topul celor mai alese băuturi tradiţionale. Lipseşte, din păcate, un for, o asociaţie, o organizaţie, o ligă a ţuicarilor din judeţ, care să iniţieze acţiuni şi să asigure un circuit industrial şi comercial pentru ca licorile spirtoase să poată fi îmbuteliate, etichetate, prezentate şi comercializate la standardele impuse de economia de piaţă.
Citeste mai mult in Ziarul Unirea
În schimb, producătorii de ţuică nu au reuşit până acum să pună de-o organizaţie care să le promoveze produsele şi să le facă cunoscute mărcile, aşa cum este de pildă Vinarsul de Jidvei. În Ţara Moţilor, ţuica de mere are şi ea parfumul ei, ca să nu mai vorbim de ţuica de pere ori de cireşe şi caise, sortimente ce ar merita să figureze în topul celor mai alese băuturi tradiţionale. Lipseşte, din păcate, un for, o asociaţie, o organizaţie, o ligă a ţuicarilor din judeţ, care să iniţieze acţiuni şi să asigure un circuit industrial şi comercial pentru ca licorile spirtoase să poată fi îmbuteliate, etichetate, prezentate şi comercializate la standardele impuse de economia de piaţă.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Ziarul Unirea
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News








