Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pe o piaţă în suferinţă, afacerile Agricola Bacău au avansat cu 20,5%

Multe companii de distribuţie şi retail sunt ameninţate de faliment. Totuşi, sectorul este mai puţin afectat deoarece bugetul pentru achiziţia de alimente nu s-a redus foarte mult.

Producătorul de carne de pasăre şi preparate Agricola Internaţional Bacău a înregistrat în primul semestru din 2009 afaceri de 132,4 mil. lei, în creştere cu 20,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2008, şi estimează un avans de 15% ca volum în ultima parte a anului, a declarat, pentru Curierul Naţional, preşedintele grupului, Grigore Horoi. "Lucrurile s-au mişcat în trendul anticipat de noi. În contextul dat, încă de anul trecut am reevaluat oportunităţile şi ameninţările din mediul macroeconomic. Ne-am organizat activitatea pe linii de business, în ideea reducerii costurilor, iar noul sistem permite o definire mai clară a acestora, focusarea pe fiecare categorie de produse în parte şi o viteză de reacţie mai bună", ne-a spus acesta.

Creşterea cifrei de afaceri din prima parte a anului a fost influenţată de faptul că în perioada ianuarie - aprilie 2008 activitatea abatorului de păsări a fost oprită ca urmare a derulării proiectului de modernizare a acestuia, o investiţie de aproape 12 mil. euro.

Avansul mai este şi rezultatul direct al creşterii volumului de carne de pui comercializată, dar şi modificării structurii de producţie în favoarea produsulelor refrigerate, potrivit reprezentantului Agricola Bacău.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


În contextul economic actual, Grigore Horoi consideră că sectorul în care activează grupul este mai puţin afectat comparativ cu alte industrii, în condiţiile în care bugetul familiei alocat achiziţiei de alimente s-a redus mai puţin faţă de sumele alocate pentru alte categorii de bunuri. "Remarcăm, totuşi, o orientare mai evidentă a consumatorilor spre produse cu preţuri unitare ceva mai mici, o mai mare exigenţă a acestora în alegerea produselor, în special din punct de vedere al calităţii acestora sau, mai exact, din punct de vedere al raportului calitate/preţ", a afirmat acesta, adăugând că piaţa tradiţională este în suferinţă. "Din cauza fragilităţii economice multe companii de distribuţie şi retail sunt ameninţate de faliment, în vreme ce marile reţele de retail modern sunt în expansiune. Procesul de concentrare a industriei cărnii şi produselor din carne se va accelera, astfel încât vom asista într-un viitor nu prea îndepărtat la constituirea unor «poli de putere»", a mai spus preşedintele Agricola Bacău.

Citeste mai mult in Curierul National
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016