Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pentru a-şi putea sacrifica porcii în mod tradiţional, ţăranii au nevoie de o derogare de la legea impusă de Uniunea Europeană

Potrivit normelor europene în vigoare, aceştia trebuie asomaţi înainte de a fi tăiaţi, dar anul trecut Direcţia Naţională Sanitar-Veterinară (DSVN) a obţinut o derogare de la lege pentru perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă şi au putut fi tăiaţi în mod tradiţional.


Soarta celor 20.000 de porci din gospodăriile maramureşenilor, care aşteaptă să fie sacrificaţi de Crăciun este incertă. Potrivit normelor europene în vigoare, aceştia trebuie asomaţi înainte de a fi tăiaţi, dar anul trecut Direcţia Naţională Sanitar-Veterinară (DSVN) a obţinut o derogare de la lege pentru perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă şi au putut fi tăiaţi în mod tradiţional. „În 2008, a fost derogare de la lege pentru cele trei săptămâni dinaintea Crăciunului, dar anul acesta nu ştim dacă se va obţine sau dacă este valabilă cea de anul trecut. Aşteptăm şi noi precizări“, a subliniat Gavrilă Dănuţ, consilier în cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Maramureş.
Dacă nu se va obţine derogarea, porcii ar trebui asomaţi, însă, la ora actuală în judeţ există doar 10 asemenea asomatoare, aflate în cele cinci abatoare. Doar că abatoarele refuză să taie porcii veniţi din gospodăriile particulare. „Nu putem să ne deplasăm noi la cetăţeni pentru că asomatorul nostru este electric şi are nevoie de condiţii speciale de instalare. Nici nu putem primi niciun porc din afară, pentru că lucrăm la capacitate maximă, asomăm câte 700 de animale zilnic“, a declarat Rozica Lazăr, administratorul celui mai mare abator din judeţ.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016