Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Informatia Zilei: Pentru un hectar de cultură se cheltuie aproximativ 2.000 lei


De cele mai multe ori fermierii susțin că lucrează în pierdere și cu fiecare zi trecută se apropie de faliment. Când spun acest lucru fermierii se gândesc de cele mai mule ori la prețurile incredibil de mici ale cerealelor, dar și la producțiile modeste obținute în multe zone. Pe tot ciclul de producție în cazul culturilor de grâu, porumb și floarea-soarelui se cheltuiesc sume ce depășesc 2.000 de lei la hectar, fapt ce presupune obținerea unor producții mari chiar dacă prețurile de vânzare sunt așa cum sunt.
Ca exemple contrastante, dr. Ioan Cioltean – directorul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DADR) Satu Mare a dat câteva societăți din zona Carei, unde producțiile de grâu sunt cuprinse an de an între 5 și 7 tone la hectar, la floarea-soarelui 2-3 tone și la porumb 10-12 tone. Acestea pot asigura o rată minimă a profitului chiar la prețurile actuale de 40 de bani/kilogram la grâu, 35-50 de bani (25-35 de bani/kilogram în toamnă la recoltat) la porumb și de 60-70 de bani la floarea-soarelului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Informatia Zilei Satu Mare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016