Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Perioada aprilie-iunie va fi una propice agriculturii


Perioada aprilie-iunie va fi una propice agriculturii, în ciuda posibilităţii apariţiei unei secete pedologice locale de intensitate chiar extremă în Dobrogea, Sudul Moldovei şi în unele zone din Muntenia, potrivit prognozei agrometeorologice pe trei luni, dată publicităţii marţi, informeaza Mediafax. Pentru solul de suprafaţă, prognoza agrometeorologică arată că în luna aprilie gradul de aprovizionare cu apă va fi satisfăcător şi chiar optim în majoritatea zonelor ţării, seceta urmând a se manifesta mai puternic în luna iunie.
Pe profilul de sol de la suprafaţă până la adâncimea de un metru gradul de umiditate va fi în limite satisfăcătoare şi chiar optim pe întreg teritoriul ţării în aprilie. În luna mai, în cea mai mare parte a Dobrogei, Bărăgan şi Sudul Moldovei aceste limite pot fi ridicate, iar problemele vor apărea în iunie.

"În Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în Sudul Moldovei deficitele de apă pot fi accentuate. Va apărea secetă pedologică moderată, puternică şi, local, chiar extremă", se precizează în prognoza dată publicităţii marţi.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunţat, marţi, că instituţia pe care o conduce a renunţat să mai dea publicităţii prognoza meteo pe lungă durată, singura estimare pe o perioadă mai mare de zece zile care va ajunge la public urmând să fie cea agrometeorologică.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Am constatat că au fost probleme în a se înţelege faptul că prognoza meteo pe termen lung este o estimare şi nu trebuie privită ca o chestiune exactă. În aceste condiţii am decis să renunţăm a o mai da publicităţii ea urmând să fie folosită ca bază pentru prognoza agrometeorologică sau pentru prognoza hidrologică. Este un instrument folositor pentru specialişti, pentru cunoscători, dar am primit semnale că o anumită parte a presei, o anumită parte a publicului şi chiar anumiţi politicieni nu au înţeles care este rolul şi care este gradul de realizare a acesteia", a declarat Ion Sandu.

Declaraţiile au fost făcute marţi cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016