Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Peste 2000 de proiecte depuse pentru costructia de pensiuni turistice
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a primit 2.006 solicitari de finantare pentru investiții in activitati turistice prin Masura 313 din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).
Valoarea fondurilor nerambursabile solicitate prin aceste proiecte, depuse la Oficiile Judetene ale APDRP in perioada 17 aprilie - 16 mai 2012, este de 285.648.046 de euro. Asadar, solicitarile de fonduri au depașit suma disponibila pentru aceasta sesiune de finantare, respectiv 186,5 milioane de euro.
Prin proiectele depuse pentru aceasta masura se propune finanțarea in principal a investițiilor in infrastructurile de primire turistica (1.317 proiecte), dar si a celei de agrement (528 de proiecte), precum și in centrele de informare si amenajarea de marcaje turistice (161 de proiecte).
Cele mai multe cereri de finantare conforme au fost depuse de solicitantii de fonduri nerambursabile, din Regiunea 6 Nord-Vest. Astfel, acestia au depus 468 de proiecte in valoare totala de aproximativ 80 de milioane de euro.
Regiunea 7, Centru urmeaza Regiunii 6 Nord-Vest, cu 456 de proiecte conforme depuse, in valoare totala de 99 de milioane de euro. Pe locul trei, cu 361 de proiecte conforme depuse, cumuland 67 de milioane de euro, se afla Regiunea 1 Nord-Est.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
In aceasta sesiune de depunere au fost aduse modificari importante privind investițiile generatoare de profit, printre care cea mai importanta este creșterea procentului finanțarii cu fonduri nerambursabile. De exemplu, in cazul pensiunilor agroturistice, procentul nerambursabil era de 70% din totalul cheltuielilor eligibile, iar in urma modificarilor aduse, acesta crește la 85%.
De asemenea, a fost majorat și plafonul maxim al finanțarii respectiv de la 70.000 de euro la 100.000 de euro pentru un proiect.
Totodata, proiectele de investiții ce vizeaza activitațile recreaționale beneficiaza acum de un procent nerambursabil din totalul cheltuielilor eligibile majorat la 85% (de la 50% valoarea anterioara). in acest caz, plafonul maxim al finanțarii este de 200.000 de euro.
In privința cheltuielilor de promovare aferente dezvoltarii și marketingului serviciilor turistice rurale, costurile eligibile trebuie sa se incadreze acum in limita a 10.000 de euro. Pentru același tip de investiții, pentru crearea de site-uri web, costurile eligibile trebuie sa se incadreze in limita a 5.500 de euro.
In cazul proiectelor de investiții in agroturism, a fost eliminata restricția privind obligativitatea ca solicitantul sa nu fi beneficiat de finanțare nerambursabila pentru investiții prin Masurile Axei I a Programului Național de Dezvoltare Rurala (PNDR).
Despre Masura 313
Masura 313 - Incurajarea activitatilor turistice se incadreaza in Axa III - Imbunatatirea calitatii vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale si are ca obiectiv general dezvoltarea activitatilor turistice in zonele rurale care sa contribuie la cresterea numarului de locuri de munca si a veniturilor alternative, precum si la cresterea atractivitatii spatiului rural.
Obiectivele specifice se refera la:
1. crearea si mentinerea locurilor de munca prin activitati de turism, in special pentru tineri si femei;
2. cresterea valorii adaugate in activitati de turism;
3. crearea, imbunatatirea si diversificarea infrastructurii si serviciilor turistice;
4. cresterea numarului de turisti si a duratei vizitelor.
Obiectivele operationale se refera la:
1. cresterea si imbunatatirea structurilor de primire turistica la scara mica;
2. dezvoltarea sistemelor de informare si promovare turistica;
3. crearea facilitatilor recreationale in vederea asigurarii accesului la zonele naturale de interes turistic.
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Masura 313 sunt:
- microintreprinderile (societati comerciale cu capital social privat: SNC, SCS, SRL, SA) inclusiv societați cooperative de gradul 1 mestesugaresti si de consum care au prevazute in actul constitutiv ca obiectiv desfasurarea/ dezvoltarea de activitati ce vizeaza turismul rural, infiintate conform legislatiei nationale in vigoare;
- persoane fizice (neinregistrate ca agenti economici) care se vor angaja ca pana la data semnarii Contractului de finantare sa se autorizeze cu un statut minim de persoana fizica autorizata si sa functioneze ca microintreprindere, iar in situatia in care, in urma autorizarii, se modifica reprezentantul legal al proiectului, se vor depune toate documentele ce demonstreaza transferul dreptului de reprezentare pentru noua forma de organizare juridica, aceasta modificare neafectand respectarea criteriilor de eligibilitate si selectie ale Cererii de Finantare;
- comunele, prin reprezentantii lor legali, conform legislatiei nationale in vigoare, precum si asociatiile de dezvoltare intercomunitara realizate doar intre comune si infiintate conform legislatiei nationale in vigoare;
- ONG-uri, definite conform legislatiei nationale in vigoare.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura