
Directorul Direcţiei Agricole Covasna, Barabas Geza, a declarat, marţi, corespondentului NewsIn, că solicitarea a fost depusă la minister şi toţi proprietarii din judeţ vor primi banii care se li se cuvin după sacrificarea acestor animale. În total este vorba despre 232 de proprietari, care nu au fost încă plătiţi pentru 250 de cai.
“Am transmis dosarul la minister şi imediat ce vin banii, îi trimitem la fiecare, prin mandat poştal”, a spus Barabas.
Toamna aceasta, 47 de proprietari de cai din Covasna, care şi-au sacrificat animelele bolnave de anemie infecţioasă şi nu au primit despăgubirile, au câştigat în instanţa din judeţ, cu drept de recurs, procesul intentat Direcţiei Agricole Covasna.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Între timp, s-a aprobat legea potrivit căreia persoanele care au sacrificat caii şi au apelat la intermediari pot fi despăgubite retroactiv, până în anul 2004.
În judeţul Covasna 232 de proprietari de cai au rămas fără despăgubiri după ce au sacrificat caii bolnavi de anemie infecţioasă şi au vândut animalele prin intermediari, şi nu direct abatoarelor, cum prevedea legea, lucru a atras după sine neplata despăgubirilor.
Anemia infecţioasă, numită şi SIDA cailor, este o afecţiune virală care poate fi transmisă de la un animal bolnav la unul sănătos prin intermediul insectelor. Potrivit autorităţilor, animalul bolnav nu prezintă pericol pentru om.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News