Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 30% dintre proiectele europene declarate eligibile sunt respinse de bănci


Aproape o treime din proiectele europene declarate eligibile de autorităţile de management nu sunt finanţate pentru că băncile nu le acordă banii necesari cofinanţării. Peste 30% dintre proiectele pe fonduri europene declarate eligibile, din punct de vedere tehnic şi al documentaţiei, de către autorităţile de management sunt respinse apoi de la cofinanţare pe motive bancare.
Preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Aurel Şaramet, a declarat marţi, la o conferinţă pe tema accelerării absorbţiei fondurilor europene, că nu există un dialog între autorităţile de management şi bănci. Declararea eligibilităţii unui proiect ar trebui să presupună şi cunoaşterea tehnologiilor care urmează a fi aplicate, a spus Şaramet. El a menţionat, la polul opus, şi situaţii în care băncile devin prea “miloase” în cazul proiectelor în care Fondul acordă garanţii de 80%.

Şarament a dat ca exemplu un proiect pentru biodiesel cu fonduri europene, pentru o fermă de oi, unde banca a acceptat rate lunare la credit mai mari decât cifra de afaceri trimestrială.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon


Ce iti promite Amazon Spatii de depozitare Recomandari de gestionare a stocurilor  Piata larga  Lista nelimitata de clienti  DAR Cum inveti sa investesti   Cum inveti sa alegi distribuitorul   Ce sunt strategiile de marketing Cum alegi una potrivita pentru tine   Pentru aceste intrebari si multe altele am...

Oferta Speciala
valabila 48h


Potrivit preşedintelui FNGCIMM, Fondul a acordat până acum garanţii de 92-93 milioane euro pentru cofinanţarea proiectelor pe fonduri structurale şi a plătit deja trei garanţii (executate de bănci în cazul nerambursării creditelor).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton