Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 5.000 de fermieri, obligati sa dea subventiile inapoi

peste-5000-de-fermieri-obligati-sa-dea-subventiile-inapoi

Din cele peste 5,2 milioane de lei pe care APIA le are de recuperat de la acestia, pana acum au fost returnati putin peste 1,2 milioane de lei.


In campania pentru 2015, un numar de 5.414. fermieri au incasat subventii fara a indeplini toate conditiile necesare, astfel ca acestia au fost ulterior somati sa returneze banii primiti de la APIA.
 
Conform directorului general al agentiei de plati, Adrian Pintea, suma totola pe care cei in cauza trebuie sa o returneze este de 5.239.107 lei, iar pana la acest moment s-au recuperat doar 1.283.466 de lei.
 
In acest sens, Adrian Pintea a declarat ca „in cazul in care se constata aparitia unor nereguli, erori administrative sau nerespectarea conditiilor de eligibilitate, este necesara recuperarea sumelor platite in mod necuvenit beneficiarilor. In mod obisnuit, stingerea acestor creante se face prin conformare voluntara, adica prin plata directa, de catre debitor, ca efect al propriei vointe. In situatia in care debitorii nu-si platesc obligatiile bugetare la termenele la care acestea au devenit exigibile, incepand de la acest moment, se naste, din punct de vedere juridic, dreptul APIA de a efectua deducerea din platile viitoare la care are dreptul stabilit prin decizie de plata sau alte documente de plata prevazute de legislatie si proceduri interne  sau  de a demara actiunea de executare silita, in sensul transmiterii titlului executoriu catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala si unitatile subordinate”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Seful APIA a mai anuntat faptul ca cea mai mare subventie platita in campania 2015 in sectorul vegetal a fost incasata de Agricost SA din Insula Mare a Brailei, care a incasat 49.288.483,14 lei, pentru cele 57.000 de hectare de teren agricol pe care le exploateaza.
 
In sectorul zootehnic, cea mai mare subventie a fost in valoare de 681.900,98 lei si a fost platita catre Lacto Agrar SRL, din judetul Alba, care detine 2.000 de bovine, din care 1.30 sunt vaci de lapte.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016