Exclusiv
Publicat in: Stiri
Petre Maldarescu şi învăţătorul Ion Bănu au devenit, în 1967, primii cultivatori de floare de colţ din România. Puiu Tiron este un pensionar din Sinaia care cultivă la rândul lui floare de colţ, fără a avea studii de horticultură.Daniel Bujor, maramureşean întors din Statele Unite, a pus pe picioare una din cele mai moderne pepiniere de afin din ţara noastră, deşi nu are diplomă de agronom. Toţi aceşti oameni au reuşit să realizeze ceva în domeniul plantelor cu ajutorul unui singur lucru: pasiunea.
Sunt relativ puţini cei cu adevărat pasionaţi de plante, dar îi recunoşti uşor. Sunt cei care îşi umplu până la refuz balcoanele şi ferestrele cu ghivece, care ar da şi ultimul ban pentru achiziţia unei specii rare. Pot fi numiţi colecţionari, dar sunt mai mult decât atât. Ei citesc cărţi şi reviste de specialitate, sunt la curent cu ultimele descoperiri în domeniu şi cunosc piaţa de flori mai bine decât oricine.

Se organizează în grupuri pentru a discuta între ei, fondează asociaţii, fac schimburi de plante cu alţi pasionaţi din străinătate. Nu de puţine ori pun mână de la mână şi comandă en-gros seminţe sau plante la ghiveci, pentru a beneficia de reduceri de preţ sau pentru a putea efectua importuri semnificative ca volum.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Comunicare şi deschidere

Din ce în ce mai mulţi par prinşi de acest “virus” şi pot să afirm cu mâna pe inimă că ei vor ajunge să “facă piaţa”. Datorită deschiderii pe care o oferă noile tehnologii de comunicaţie, un pasionat de plante din Bucureşti poate intra cu uşurinţă în legătură cu o pepinieră din India, bunăoară. El se poate specializa în colecţii de plante exotice specifice Asiei de Sud, iar de aici până la a-şi deschide primul magazin de specialitate mai rămâne un singur pas.

Colecţionarii de plante şi piaţa florilor din România

Clienţi sunt? Eu spun că da, luând în considerare piaţa imobiliară. Peste tot se construiesc locuinţe iar oamenii devin din ce în ce mai pretenţioşi. Puţini îşi mai doresc să locuiască într-o garsonieră sau într-un apartament cu două camere.

Cei mai mulţi tânjesc după vile şi case de vacanţă, dar nici apartamentele cu terasă nu sunt de lepădat. Standardul de viaţă creşte şi, odată cu el, în habitat îşi fac apariţia din ce în ce mai multe flori, din ce în ce mai multe specii rare. Cine ar fi visat, în urmă nu cu mulţi ani, o sufragerie cu palmieri, orhidee, dafini sau măslini. Iată că astăzi toate aceste specii au devenit obişnuitele târgurilor de grădinărit iar altele, din ce în ce mai multe, intră an de an la capitolul noutăţi.

Firme producătoare sunt puţine, să le numeri pe degete. Cine are puţină experienţă în economie să se uite la cifrele lor de afaceri, pe ultimii ani. Asta înseamnă că piaţa cere şi încă mai este loc.

Colecţionarii de astăzi, veşnic abonaţi ai florăriilor şi magazinelor, au nevoie de un singur pas pentru a deveni, la rândul lor, producători. Au nevoie de curaj, de un strop de nebunie şi de ceva noroc.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton