Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PIBul Romaniei pentru 2014 a fost estimat ca va creste cu 2,2%

pibul-romaniei-pentru-2014-a-fost-estimat-ca-va-creste-cu-22

Prima estimare de marire a PIB-ului Romaniei pentru anul viitor,2014, facuta de Comisia Europeana (CE), a fost de 2,5%, dar in prezent a fost reestimata o crestere de 2,2%. Pentru anul 2013 s-a mentinut evaluarea de crestere a PIB-ului cu 1,6%. Datele au fost facute publice pe 3 mai 2013, la Bruxelles.


Mai pe scurt, Romania a inregistrat in 2012 o crestere a PIB-ului de 0,7%, in 2013 se prevede o crestere de 1,6%, iar pentru 2014 se estimeaza o crestere a economiei cu 2,2%, conform datelor Comisiei Europene.

Economia tarii noastre a inregistrat o crestere mica, de doar 0,7%, in 2012 datorita secetei puternice care a afectat productia agricola. In 2012 si deficitul de cont curent s-a micsorat cu 0,5%, ajungand la 4% din Produsul Intern Brut (PIB).
In 2013, cresterea PIB-ului Romaniei cu 1,6% va fi datorata, in principal, cererii interne si investitiilor. Dupa cum notifica si previziunile de primavara ale Comisiei Europene, investitiile din sectorul public ar putea fi sprijinite de o absorbtie mai mare de fonduri europene.

In estimarile precedente, Comisia Europeana a precizat ca economia Romaniei in 2014 va creste cu 2,5%, dar aceasta crestere a fost reevaluata la 2,2%, iar aceasta ultima precizare se va inregistra atunci cand reformele structurale implementate vor incepe sa dea rezultate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Si in 2014, cresterea economiei va avea bazele puse in cererea interna, investitii si consumul privat, dar vor mai fi si exporturile nete care vor contribui la o eventuala scadere a PIB-ului. Pentru 2013 si 2014, previziunile CE estimeaza ca deficitul de cont curent va ramane sub 4% din PIB.

Cresterea estimata prezinta riscuri echilibrate. Sectorul agricol ar putea sa evolueze mai bine decat se preconizeaza si absorbtia de fonduri europene ar putea fi ameliorata.





Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016