Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
PIBul Romaniei pentru 2014 a fost estimat ca va creste cu 2,2%
Prima estimare de marire a PIB-ului Romaniei pentru anul viitor,2014, facuta de Comisia Europeana (CE), a fost de 2,5%, dar in prezent a fost reestimata o crestere de 2,2%. Pentru anul 2013 s-a mentinut evaluarea de crestere a PIB-ului cu 1,6%. Datele au fost facute publice pe 3 mai 2013, la Bruxelles.
Mai pe scurt, Romania a inregistrat in 2012 o crestere a PIB-ului de 0,7%, in 2013 se prevede o crestere de 1,6%, iar pentru 2014 se estimeaza o crestere a economiei cu 2,2%, conform datelor Comisiei Europene.
Economia tarii noastre a inregistrat o crestere mica, de doar 0,7%, in 2012 datorita secetei puternice care a afectat productia agricola. In 2012 si deficitul de cont curent s-a micsorat cu 0,5%, ajungand la 4% din Produsul Intern Brut (PIB).
In 2013, cresterea PIB-ului Romaniei cu 1,6% va fi datorata, in principal, cererii interne si investitiilor. Dupa cum notifica si previziunile de primavara ale Comisiei Europene, investitiile din sectorul public ar putea fi sprijinite de o absorbtie mai mare de fonduri europene.
In estimarile precedente, Comisia Europeana a precizat ca economia Romaniei in 2014 va creste cu 2,5%, dar aceasta crestere a fost reevaluata la 2,2%, iar aceasta ultima precizare se va inregistra atunci cand reformele structurale implementate vor incepe sa dea rezultate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Si in 2014, cresterea economiei va avea bazele puse in cererea interna, investitii si consumul privat, dar vor mai fi si exporturile nete care vor contribui la o eventuala scadere a PIB-ului. Pentru 2013 si 2014, previziunile CE estimeaza ca deficitul de cont curent va ramane sub 4% din PIB.
Cresterea estimata prezinta riscuri echilibrate. Sectorul agricol ar putea sa evolueze mai bine decat se preconizeaza si absorbtia de fonduri europene ar putea fi ameliorata.
Sursa foto: www.sxc.hu
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi