Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pintea, APIA: Incepem controalele din 12 iulie

pintea-apia-incepem-controalele-din-12-iulie

Adrian Pintea, directorul general al APIA, a anuntat ca din 12 iulie APIA incepe controalele pe teren.


"Pentru cererile anului 2021 s-au realizat toate controalele administrative, respectiv daca sunt erori si din punct de vedere al documentatiei depuse, iar acum se pregatesc esantioanele de control. Incepand cu data de 12 iulie vom demara controalele pe teren, tot prin cele doua metode: clasic si teledetectie. Anul acesta esantionul de control va fi mai mic in comparatie cu anul 2020, pentru ca rata de eroare a fost mai mica si cu cat rata de eroare este mai mica cu atat si esantionul de control este mai mic. A ajuns si Romania sa aiba o rata de eroare de 2%, ceea ce permite si Comisia Europeana. Astfel, vom avea un esantion de aproximativ 5%", a precizat Pintea.
 
El a precizat ca aceste controale pe teren vor fi finalizate pana in data de 15 octombrie, astfel incat, incepand cu 18 octombrie, sa demareze plata in avans, intrucat anul acesta 16 octombrie, data stabilita de regulamentul european, cade intr-o zi nelucratoare. Aceste plati in avans vor fi efectuate pana in data de 30 noiembrie, iar din 2 decembrie si pana in 30 iunie 2022 se vor face platile finale.
 
Seful APIA a mentionat ca in anul 2021, institutia a eliberat peste 20.000 de adeverinte necesare fermierilor pentru a lua credite de lucru de la banci, acestea fiind foarte bine primite de catre fermieri.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
"APIA impreuna cu Ministerul Agriculturii a venit in intampinarea fermierilor, avand in vedere ca este un an dificil, prin acordarea acelor adeverinte, si ma bucur ca au prins la fermieri. Au fost eliberate peste 20.000 de adeverinte pentru care APIA a incheiat conventii cu bancile comerciale", a adaugat Pintea.
 
Campania de depunere a cererilor unice de plata pe anul 2021 s-a incheiat la data de 11 iunie, cu 815.826 cereri depuse de catre fermieri, pentru o suprafata de peste 9,94 de milioane de hectare.
 
"In comparatie cu anul 2020 avem mai putin cu 11.600 de fermieri si un plus pe suprafata de 127.000 hectare. Acest lucru ne arata ca am avut si fermieri care au avut, sa zicem asa, o iesire fiziologica, dar si comasarea a fost un lucru bun care a dat plus valoare si in fiecare an numarul fermierilor a scazut, iar suprafata a crescut. Targetul agentiei este ca fiecare judet sa isi faca suprafata anului anterior. Bineinteles la un moment dat se va incheia si asta, dar mai este loc pana in jurul a 10,3 milioane hectare", a mai spus directorul general al agentiei.
 
Potrivit sursei citate, APIA va demara in perioada urmatoare o ampla campanie de informare in randul fermierilor din toate regiunile tarii referitoare la masurile care vor fi implementate.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016