Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pintea, director APIA: Fermierii sa investeasca in tehnologie

pintea-director-apia-fermierii-sa-investeasca-in-tehnologie

Adrian Pintea, director general APIA, spune ca fermierii ar trebui sa investeasca in tehnologie agricola moderna.


Potrivit acestuia, in 2020 tot fluxul de lucru al agentiei s-a mutat in mediul electronic.
 
"Concret, fermierii au depus cererea electronic, APIA a eliberat adeverintele si le-a transmis electronic catre banci. S-au emis peste 17.000 de adeverinte pentru FEGA si 11.800 pentru FADR. Tot pentru a creste gradul de digitalizare, anul acesta am implementat semnatura electronica pentru cei mai multi dintre angajatii Agentiei, astfel incat acestia sa lucreze de acasa. Nu a fost usor, nici pentru noi, nici pentru fermieri, dar am demonstrat ca acest lucru nu este imposibil", a spus Pintea, in videoconferinta "Afaceri in agricultura".
 
In opinia lui, este necesara cresterea gradului de utilizare a tehnologiei moderne in agricultura.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Utilizarea tehnologiei in agricultura e raspandita in mod inegal in UE, fiind necesara cresterea accesului la tehnologie la nivelul fermelor mici si mijlocii. Cu toate acestea, fermierii romani constientizeaza tot mai mult nevoia de intensificare a investitiilor privind modernizarea, restructurarea, inovarea si diversificarea fermelor si fac eforturi la identificarea de noi oportunitati", a precizat seful APIA.
 
Pintea a adaugat ca anul acesta exista o serie de ajutoare noi de la bugetul de stat pentru sprijinul fermierilor grav afectati de pandemie si de seceta. Este vorba despre ajutoare de stat pentru cei care au infiintat culturi in toamna 2019, afectate de seceta, unde au fost depuse deja peste 27.000 de cereri eligibile si suma platita a fost de 50 de milioane de lei.
 
Pentru sustinerea crescatorilor din sectorul avicol au fost depuse 315 cereri, pentru sectorul bovin - 544 de cereri, pentru sectorul suin - 299 de cereri.
 
"Pentru aceste trei scheme suntem in proces de control administrativ si ne propunem spre sfarsitul lunii noiembrie sa se faca platile", a spus directorul APIA.
 
Pentru masura de distilare a vinului in conditii de criza, au fost depuse 24 de cereri cu o valoare 19 milioane de euro, iar suma a fost platita 14 octombrie. In ceea ce priveste masura 21, care vizeaza fermierii si IMM-urile afectate de criza Covid, au fost depuse peste 122.000 de cereri.
 
"Cererile sunt supuse controlului administrativ si pe teren. Suntem in procedura de extragere a esantionului de control de 5%. Plata se va face la pana la sfarsitul lunii decembrie, iar aici avem la dispozitie 150 de milioane de euro fonduri europene", a continuat Pintea.
 
In ceea ce priveste platile in avans, unde Romania beneficiaza de o alocare financiara de 1,943 miliarde de euro, in perioada 16-28 octombrie a fost avizata la plata o suma de peste 994 milioane de euro pentru 624.472 fermieri, reprezentand peste 75% din numarul total de fermieri.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016