Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Plantatii experimentale infiintate la Valcea, cu sprijinului Consiliului Judetean
Consiliul Judetean Valcea va infiinta in localitatile din sudul judetului plantatii experimentale de legume. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean, Ion Calea, tema a fost "temeinic dezbatuta" in comuna Voicesti, cunoscuta pentru productia legumicola din zona Dragasanilor.
"Dupa initiativa de anul trecut, cand in urma consultarii mai multor cercetatori si a altor specialisti, am trecut efectiv la punerea in opera a unui proiect care are ca obiectiv revigorarea pomiculturii in judetul Valcea si am hotarat sa infiintam, in sase localitati, plantatii experimentale intensive de mar, in aceasta primavara am decis sa pornim o alta ofensiva, de aceasta data pe frontul dezvoltarii legumiculturii", a precizat Calea.
Presedintele Consiliului Judetean a dezaprobat si practicile supermarketurilor, care "inventeaza taxe pentru orice".
"Drumul gogosarului sau al rosiei romanesti spre supermarketuri este anevoios. Lanturile comerciale iau marfa cu un pret, apoi pe baza unor taxe de raft, de pozitie, de lumina, de orice, o comercializeaza triplu. De aceea, in lipsa unei alternative, legumicultorii din Voicesti, ca mai toti legumicultorii din Romania, scot marfa pe marginea soselei si asteapta sa vina misitii care profita de bogatia recoltei si ofera preturi umilitoare", a precizat acesta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
"Am dorit mai intai sa cunosc opiniile si nemultumirile oamenilor care, printr-o indelungata traditie, se ocupa in principal de cultivarea legumelor. Toti si-au exprimat nemultumirea ca nu exista un sistem de colectare si comercializare a produselor, iar cine se incumeta sa ia drumul spre piata nu are loc din cauza intermediarilor. Este vorba despre acei "baieti destepti" care vin cu geanta de bani la poarta producatorului, cumpara legumele la un pret simbolic motivand ca ei suporta transportul, depozitarea si riscul de pierderi. Pentru acesti intermediari, insa, castigul este asigurat din diferenta colosala intre pretul de achizitie si cel de vanzare pe piata sau la alti angrosisti", a conchis Ion Calea.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura