Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Platile pe suprafata: agricultorii vor primi mai multi bani pe hectar, anul acesta


Agricultorii romani vor primi circa 730 milioane euro in cadrul schemei de plata unice pe suprafata (SAPS) aferenta anului 2010, fata de aproximativ 623 milioane euro in 2009, potrivit lui Mihail Dumitru, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
De asemenea, acestia vor mai primi 503 milioane euro aferente platilor nationale directe complementare, scrie NewsIn.

„O parte din subventiile pe care nu le mai putem acorda de la 1 ianuarie 2010 vor putea fi compensate prin fondurile care ne revin de la Uniunea Europeana, care cresc in fiecare an, asa cum le-am negociat. Astfel, daca in 2008 pe SAPS am primit 524 milioane euro, in 2009 am primit 623 milioane euro, iar anul acesta avem alocata suma de 729 milioane euro”, a declarat Dumitru.

Potrivit acestuia, primii bani din platile pe suprafata ar putea fi acordati, la fel ca si anul trecut, incepand cu luna octombrie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, in acest an, agricultorii vor mai primi fonduri in cadrul schemei de plata separata pentru zahar, plati tranzitorii pentru tomate destinate procesarii si plati compensatorii pentru masurile de dezvoltare rurala.

Dumitru a mai spus ca are ca obiectiv ca toate cererile de plata pentru anul 2010 sa fie depuse de catre fermieri in perioada 1 martie-17 mai 2010, interval conform cu regulamentul european.

Platile pe suprafata pentru campania 2009 au demarat in data de 16 octombrie, fiind acordata suma de 209,9 lei/ha, dupa ce Comisia Europeana a avizat acordarea avansului de 70%.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016