Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Podgoria Murfatlar a preconizat o recolta cu 32% mai mare decat in 2007
Compania Murfatlar Romania anticipeaza, cu o saptamana inainte de incheierea campaniei de recoltare, obtinerea celei mai mari productii de struguri din ultimii cinci ani, transmite corespondentul Agerpres. Administratorul Companiei Murfatlar Romania, Cosmin Popescu, a declarat pentru Agerpres ca recolta din 2008 se preconizeaza a fi cu 32% mai mare fata de anul trecut, fiind estimata la peste 30.000 de tone si in acelasi timp calitatea strugurilor, reflectata de cantitate de zahar acumulata, permite obtinerea unor vinuri de exceptie.
"Factorii care au dus la cresterea din acest an sunt intrarea pe rod a replantarilor facute in urma cu trei ani, conditiile climaterice deosebit de favorabile si investitiile tehnologice, prin utilizarea echipamentelor moderne de ingrijire a viei. Pe parcursul intregului an viticol, vita-de-vie din podgoria Murfatlar s-a prezentat excelent, conditiile climaterice au favorizat culturile nefiind nevoie de irigatii si, pe scurt, am obtinut o recolta deosebita, unii dintre colegi o estimeaza ca fiind cea mai buna din ultimii cinci ani, in vreme ce altii se incumeta sa o raporteze chiar la ultimul deceniu", a precizat Cosmin Popescu.
Potrivit administratorului societatii Murfatlar Romania, campania de replantari, din ultimii doi ani, realizata pe o suprafata de peste 150 de hectare, care a stat in principal la baza cresterii productiei de struguri, a fost realizata pe baza selectiei de vita-de-vie cu o greutate a ciorchinilor mai mare, rezistenta marita la seceta, boli si daunatori si astfel cresterea cantitativa a recoltei medii la hectar, aferenta soiurilor replantate, a fost de 3.000 de kilograme/hectar, reintinerirea vizand soiurile rosii "Feteasca Neagra", "Pinot Noir" si "Merlot".
"De asemenea investitiile pentru soiurile care au intrat pe rod in acest an s-au ridica la 1,71 milioane de euro. Murfatlar continua programul de reintinerire a viei, doar in 2007 si 2008 investind 4.1 milioane de euro, destinati replantarii a 335 de hectare de vita-de-vie, si, daca anul 2007 a fost anul vinului de colectie, 2008 intruneste cele doua atribute, de calitate si cantitate, conferite de vita-de-vie tanara din podgoria Murfatlar, productia de vin de anul acesta depasind, se pare, 21 de milioane de litri, fata de cele 16 milioane de litri, realizate in 2007", a conchis adminstratorul societatii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Murfatlar Romania administreaza in prezent aproximativ 3.000 de hectare de plantatii cu vita-de-vie, reprezentand cea mai mare suprafata cultivata din Romania, apartinand unui singur producator, conditiile de complex natural ale zonei si in special solurile fiind asemanatoare cu cele din renumita regiunea viti-vinicola franceza Bordeaux. Compania Murfatlar Romania a inregistrat in primele sapte luni ale acestui an o cifra de afaceri de circa 72 de milioane de lei, in crestere cu 31% fata de perioada similara a anului trecut.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura