Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Politici europene: interzicerea alimentelor din animale clonate


Deputaţii europeni au solicitat un moratoriu pentru alimentele produse cu ajutorul nanotehnologiilor până când orice potenţial risc adus sănătăţii poate fi exclus. Aceştia şi-au exprimat îngrijorarea faţă de anumite aspecte legate de utilizarea animalelor clonate şi a nanotehnologiei în alimente.
Nu clar alimentelor de la animale clonate

În momentul de faţă nu există reguli care să permită sau să interzică în mod explicit produsele lactate sau carnea şi produsele din animale clonate. În locul reglementării regulilor privind noile alimente, poziţie susţinută de Comisie şi Consiliu, deputaţii insistă pentru adoptarea unei noi legislaţii UE care să interzică în mod expres alimentele din animale clonate şi descendenţii acestora şi un moratoriu asupra vânzării acestora până la adoptarea noii legislaţii.

Raportoarea PE pentru acest act legislativ, Kartika Liotard (GUE/NGL, NL) a declarat: "O majoritate clară din Parlamentul European sprijină obiecţiile de ordin etic faţă de producţia industrială a cărnii clonate pentru alimente. Animalele clonate suferă în mod disproporţionat de diferite boli, malformaţii şi moarte prematură. Deputaţii au solicitat de ani de zile o reglementare adecvată: Comisia trebuie să asculte îngrijorările Parlamentului şi ale cetăţenilor faţă de acest subiect".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Moratoriu asupra nanomaterialelor

Parlamentul European consideră că ingredientele conţinute sub formă de nanomateriale şi produsele alimentare obţinute din procese nanotehnologice trebuie să facă obiectul reglementărilor privind noile alimente. În plus, ei solicită un moratoriu până ce evaluarea riscurilor a proceselor care utilizează nanotehnologii demonstrează că utilizarea alimentelor respective nu prezintă riscuri.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016