Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Politici europene: reguli mai clare pentru etichetarea alimentelor


Etichetele de pe produsele alimentare ar trebui sa contina informatii nutritionale, precum si recomandari cu privire la consumul zilnic. Asa au votat, recent, deputatii europeni, care au respins propunerea de introducere a sistemului tip semafor pentru mentionarea continutului de sare, zahar, grasimi in produsele alimentare procesate, informeaza recolta.eu.

Europarlamentarii intentioneaza sa acorde consumatorilor posibilitatea de a alege in cunostinta de cauza, limitand in acelasi timp, pe cat posibil, povara administrativa si financiara a producatorilor. Renate Sommer (PPE, DE), raportorul PE pentru acest dosar a comentat: “In general sunt multumita cu rezultatul votului de azi cu privire la reguli mai clare pentru etichetarea produselor alimentare. Personal, sunt bucuroasa ca deputatii nu au sprijinit sistemul de tip semafor, dar consider ca putem continua imbunatatirea actualei propuneri in vederea unei mai bune informari a consumatorilor”.

Membrii PE au sustinut varianta Comisiei, potrivit careia cantitatea de lipide, acizi grasi saturati, zaharuri, sare si energie trebuie indicata pe partea frontala a ambalajului. Informatiile trebuie insotite de recomandari privind consumul zilnic si exprimate per 100 gr sau 100 ml. Ei doresc ca si cantitatea de proteine, glucide, fibre si acizi grasi transnaturali si artificiali sa fie inclusa undeva pe ambalaj.

Majoritatea eurodeputatilor au respins un amendament propus de S&D, Verzi si GUE care cerea introducerea sistemului de tip semafor, care ar fi mentionat continutul de sare, zaharuri sau grasimi “scazut”, “mediu” sau “ridicat”, in combinatie cu culorile verde, galben si rosu. Ei se opun ca astfel de sisteme sa functioneze in mod paralel la nivel national. Desi etichetarea obligatorie a tarii de origine exista deja pentru anumite produse, precum carnea de vita, miere, fructe si legume proaspete si ulei de masline, deputatii sustin extinderea etichetarii obligatorii si asupra tuturor tipurilor de carne, produselor lactate, fructelor si legumelor si produselor cu un ingredient.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Tara de origine trebuie mentionata si pentru carnea si pestele utilizate din produsele procesate. In cazul carnii, tara de origine se defineste ca fiind tara in care animalul s-a nascut, a fost crescut in cea mai mare parte a vietii si apoi sacrificat. Carnea, respectiv produsele din carne obtinute de la animale care nu au fost asomate inainte de sacrificare, ci au fost sacrificate ritualic, trebuie etichetate ca atare. Deputatii doresc ca alimentele care nu au fost preambalate, precum carnea de la macelarie, sa fie exceptate de la regulile privind etichetarea. Microintreprinderile care produc alimente produse artizanal ar trebui, de asemenea, excluse. Rezolutia legislativa a PE fost adoptata cu 559 de voturi “pentru”, 54 “impotriva” si 32 de abtineri. Totusi, se estimeaza ca nu va exista un acord rapid cu Consiliul, fiind probabil sa se ajunga la a doua lectura. Odata ce legislatia va fi adoptata, intreprinderile cu profil alimentar vor avea trei ani la dispozitie pentru a se adapta la noile reguli.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016