Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pomicultura:
Peste 65 de soiuri de cireşe au fost oferite la sărbătoarea de la Cireşoaia în acest an
Sărbătoarea cireşelor de la Cireşoaia, o localitate din Bistriţa-Năsăud unde toţi localnicii se ocupă cu cultivatul cireşelor, a avut în ofertă, anul acesta, la ediţia cu numărul 116, peste 65 de soiuri de cires, informează NewsIn.
De gustul aromat al fructelor s-au bucurat sute de oameni, care au plătit bilete de intrare de 5 lei şi au putut mânca cireşe pe săturate.
Cele peste 400 de familii din Cireşoaia se ocupă de pomicultura şi au, împreună, peste 600 de hectare de livezi, majoritatea cu cireşi, vişini, dar şi meri, piersici, caişi şi pruni. Toate familiile din Cireşoaia cultivă cireşe, de aici venind şi numele satului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Sărbătoarea aceasta o ţinem de peste o sută de ani şi nu am întrerupt-o decât atunci când ne-a pedepsit Dumnezeu şi nu am avut fructe deloc”, a declarat Balla Tamaş, unul dintre organizatorii evenimentului de duminică.
Cu banii adunaţi din vânzarea biletelor de intrare, organizatorii vor mai face lucrări în sat, cum ar fi trotuare, zugrăvitul căminului cultural sau al unor săli de clasă, aşa cum procedează în fiecare an.
Cei peste 1.600 de localnici din satul Cireşoaia, comuna Braniştea, mari cultivatori de fructe, au ajuns, în ultimii ani, să-şi vândă marfa în special la export, fără intermediari şi direct din curte, cu preţuri mult mai mari decât le-ar obţine în ţară de la firmele de profil.
Majoritatea sunt entici maghiari şi reuşesc, într-un an bun, să câştige suficienţi bani din cireşe pentru a-şi întreţine familiile şi pentru a îngriji livezile până când pomii rodesc din nou.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura