Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Popa, APDRP: 75.000 de proiecte au ramas fara finantare in PNDR 2007-2013

popa-apdrp-75000-de-proiecte-au-ramas-fara-finantare-in-pndr-2007-2013

Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 s-a caracterizat printr-o serie de neconcordante care au permis ca un numar de 75.000 de proiecte sa ramana fara finantare. Noile strategii pentru intervalul 2014-2020 isi propun sa elimine tocmai aceste aceste probleme, sustine directorul general adjunct al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), Nicolae Popa, citat de agentia Agerpres.


“In programul trecut s-au depus peste 145.000 de proiecte, iar de finantat, nu am avut bani decat pentru 80.000 de proiecte si de aici si nemultumirile beneficiarilor, pentru ca au ramas 75.000 de proiecte fara finantare. A fost o perioada de evaluare a proiectelor foarte mare, care a ajuns si pana la un an si jumatate. Pe noul program vom deschide o sesiune continua pentru un an, cu raport de selectie la fiecare sfarsit de luna. Am prevazut in programul viitor masuri de fluidizare a partii de contractare cu care am avut probleme in actualul program”, a declarat Popa.

Negocierile directe cu Uniunea Europeana pentru propunerile facute in noul Program National vor demara spre sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie, a mai precizat Popa.

Reprezentantul APDRP a adus , totodata, in discutie si o alta problema cu care s-au confruntat beneficiarii, cea privind achizitiile, unde expertii UE 'se apleaca foarte mult pentru ca sunt suspiciuni foarte mari ca se incalca regulamentele europene'.

“S-a hotarat ca pentru beneficiarii privati sa cream cu ce avem noi, INS si agentiile din Ungaria, o baza de date cu preturi rezonabile. Vom creiona in cel mai scurt timp, cred ca pana la 1 iunie, aceasta baza de date si cine se va incadra in acesta preturi rezonabile poate sa se prezinte pentru achizitii fara sa mai depuna, conform OUG 34, cele trei oferte. Pentru beneficiarii publici ramane procedura cu trei oferte, dar si aici se va incerca simplificarea acestor proceduri prin modificarea legislatiei nationale”, a subliniat Nicole Popa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Potrivit datelor APDRP, pana la finele anului 2013, gradul de contractare a fondurilor europene pe dezvoltare rurala era de 91,2%, iar absorbtia efectiva pe componenta UE si rambursarea de la Comisie ajunsese la 67%.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016