Publicat in: Stiri
Popa, APDRP: 75.000 de proiecte au ramas fara finantare in PNDR 2007-2013
Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 s-a caracterizat printr-o serie de neconcordante care au permis ca un numar de 75.000 de proiecte sa ramana fara finantare. Noile strategii pentru intervalul 2014-2020 isi propun sa elimine tocmai aceste aceste probleme, sustine directorul general adjunct al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), Nicolae Popa, citat de agentia Agerpres.
“In programul trecut s-au depus peste 145.000 de proiecte, iar de finantat, nu am avut bani decat pentru 80.000 de proiecte si de aici si nemultumirile beneficiarilor, pentru ca au ramas 75.000 de proiecte fara finantare. A fost o perioada de evaluare a proiectelor foarte mare, care a ajuns si pana la un an si jumatate. Pe noul program vom deschide o sesiune continua pentru un an, cu raport de selectie la fiecare sfarsit de luna. Am prevazut in programul viitor masuri de fluidizare a partii de contractare cu care am avut probleme in actualul program”, a declarat Popa.

Negocierile directe cu Uniunea Europeana pentru propunerile facute in noul Program National vor demara spre sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie, a mai precizat Popa.

Reprezentantul APDRP a adus , totodata, in discutie si o alta problema cu care s-au confruntat beneficiarii, cea privind achizitiile, unde expertii UE 'se apleaca foarte mult pentru ca sunt suspiciuni foarte mari ca se incalca regulamentele europene'.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


“S-a hotarat ca pentru beneficiarii privati sa cream cu ce avem noi, INS si agentiile din Ungaria, o baza de date cu preturi rezonabile. Vom creiona in cel mai scurt timp, cred ca pana la 1 iunie, aceasta baza de date si cine se va incadra in acesta preturi rezonabile poate sa se prezinte pentru achizitii fara sa mai depuna, conform OUG 34, cele trei oferte. Pentru beneficiarii publici ramane procedura cu trei oferte, dar si aici se va incerca simplificarea acestor proceduri prin modificarea legislatiei nationale”, a subliniat Nicole Popa.
 
Potrivit datelor APDRP, pana la finele anului 2013, gradul de contractare a fondurilor europene pe dezvoltare rurala era de 91,2%, iar absorbtia efectiva pe componenta UE si rambursarea de la Comisie ajunsese la 67%.
 

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton