Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Porumbelul cu reacţie de la Crevedia


În casa lui Dănuţ Milotin, unul dintre crescătorii puiului de porumbel care a câştigat titlul european în decembrie, la Dortmund, stau aliniate trei trofee. Două cupe aurii, mari, prin care puiul e recunoscut drept campion naţional şi membru al lotului României, care în 2011 va merge în Polonia, la olimpiada porumbeilor. Al treilea trofeu pare de la un concurs mai mic, judecând după culoare şi dimensiuni.
Trei porumbei arămii suiţi pe un cadru de aceeaşi culoare, înfipt într-o bucată pătrată de marmură. Asta îl face greu cât o piatră de pus pe varză. Însă trofeul acesta este cel mai preţios: puiul din Buftea este desemnat campion european la viteză în 2010. Primul porumbel român care s-a ales cu o asemenea distincţie.

Pe campion îl găsim într-o volieră simplă, dar îngrijită, de lângă casă. Stă laolaltă cu alţi zeci de porumbei, mănâncă ce mânâncă şi ceilalţi, îndură frigul laolaltă cu fraţii săi mai puţini cunoscuţi. Ca toţi cei 180 de porumbei ai cuplului de crescători Georgescu şi Milotin, nu are un nume. Dacă trebuie însă să îl cheme cumva, e 530 din Crevedia, judeţul Dâmboviţa. Sunt ultimele trei cifre ale seriei pe care o poartă pe un inel de la picior.

Când intrăm în cuşca cu zeci de masculi şi întrebăm care e campionul, Dan Milotin îl înşfacă în vreo cinci secunde pe 530. Atât i-a luat să îl zărească, dar şi să-l prindă. Nu pare diferit de ceilalţi, aceleaşi culori de voiajor, o combinaţie de gri, violet şi verde. Aceiaşi ochi roşii, urmaţi, spre plisc, de nările albe şi umflate. "Ăsta e din primăvara aceasta", spune Georgescu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Porumbelul venit pe lume în mai 2010 i-a uimit pe toţi. Într-o etapă, a făcut distanţa dintre Crevedia şi Adjud (189 de kilometri) în două ore şi 33 de minute. În alta, a zburat 140 de kilometri de la Dumbrăveni la voliera sa din Crevedia în o oră şi 40 de minute. Aşadar, a mers cu o viteză medie de 85 de kilometri pe oră. Porumbeii sunt căraţi până la locul de lansare cu maşina, iar timpul se măsoară cu un ceas electronic, legat la un sistem GPS.

Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016