Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Poveste de succes: Cum a renascut din propria cenusa o ferma de animale exotice din Romania

poveste-de-succes-cum-a-renascut-din-propria-cenusa-o-ferma-de-animale-exotice-din-romania

In ferma aflata in judetul Prahova, un iranian si familia sa cresc laolalta porci vietnamezi, oi cameruneze, iepuri uriasi si gaini de rasa.


Un exemplu de pasiune si daruire il ofera familia unui iranian stabilit de mai bine de 20 de ani in Romania, care administreaza o ferma de animale exotice renascuta din propria cenusa, dupa ce un incendiu a distrus in totalitate hala in care tineau animalele, iar oamenii au fost la un pas de a renunta la acest demers, dupa ce s-au vazut pusi in situatia de a relua totul de la zero. Pasiunea pentru animale a fost insa mai puternica, asa ca Reza Taheri, impreuna cu sotia si copiii sai au reusit sa recladeasca totul din temelii si sa repopuleze ferma cu animale din rase exotice, procurate cu mari eforturi.
 
Reza Taheri a devenit roman prin adoptie dupa ce s-a casatorit cu o romanca si s-a stabilit in Romania in urma cu peste 20 de ani, in judetul Prahova. Desi barbatul  este inginer constructor iar sotia medic stomatolog, pasiunea pentru animale exotice i-a determinat sa se reorienteze catre acest domeniu, Reza Taheri renuntind la a mai cladi case iar sotia sa a renuntat sa mai profeseze ca medic stomatolog, influentata de pasiunea sotului.
 
Au pus astfel pe picioare o ferma exotica in comuna Floresti, insa dupa ce reusisera sa adune cateva sute de animale in hala special amenajata, de circa 1.000 de metri patrati, un scurt circuit electirc a declansat un incendiu ce a transformat totul in scrum, in flacari murind toate animalele pe care familia le detinea. Pagubele au fost de peste 100.000 de euro, iar Reza Taheri a fost decis in acel moment sa renunte, insa, influentat de copii, carora reusise sa le insufle pasiunea sa, a luat totul de la capat si s-a apucat sa recladeasca ferma de animale exotica din prorpia cenusa.
 
Lucrurile sunt pe drumul cel bun, noua ferma incepand sa prinda din nou contur, fiind deja populata cu zeci de animale din specii care nu pot fi gasite la noi diecat in gradinile zoologice. Astfel, in ferma administrata de cetateanul iranian si de familia sa sunt crescuti laolalta porci vietnamezi, a caror carne este foarte apreciata datorita faptului ca nu contine colesterol, iepuri uriasi din rasele Marele Belgian si Marele German, capre alpine franceze, oi cameruneze si gaini de rasa. Acestora li se adauga si cateva lebede, maimute si chiar cativa serpi uriasi care i-au adus fermierului venituri, fiind inchiriati pentru a aparea in diferite videoclipuri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Dupa investitiile substantiale, ferma de la Floresti a inceput sa dea si primele semne de profit, insa administratorul refuza deocamdata ofertele venite din partea doritorilor, preferand sa mai astepte pentru ca animalele din fema sa se inmulteasca.
 
„De Paste an fost asaltat de cereri pentru miei camerunezi dar am refuzat sa vand pentru ca cei pe care ii am nu sunt pentru taiat. Cererea este foarte mare, dar nu ne permitem sa ii sacrificam, pentru ca dorim sa inmultim aceasta rasa. Carnea oilor cameruneze este fara colesterol, oaia nu se tunde nu se mulge, si tunde gazonul mai ceva ca masina de tuns iarba” spune iranianul.
 
Acesta a mai declarat ca deocamdata nu se poate considera fermier in adevaratul sens al cuvantului, fiind vorba in primul rand de pasiune. „Am adus aici cam tot ce am vazut prin Europa, iar asta inseamna munca, sacrificii si multi bani cheltuiti. Si eu si familia suntem foarte atasati de animale, mai ales dupa de am pierdut totul in incendiu, iar la acest moment nu vad acest lucru ca o afacere. Ma voi gandi la asta pe viitor, cand animalele pe care le detinem se vor inmulti, deocamdata prioritatea este sa perpetuam rasele, iar acest lucru nu e posibil daca ma apuc acum sa vand” a mai declarat Reza Taheri.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016