Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Practic pentru fermieri: cum se face inscrierea in Registrul Unic de Identificare (fostul registru al fermelor)?


Ce este Registrul Unic de Identificare? Stiai ca pentru a obtine subventia de la stat inscrierea in Registrul Unic de Identificare este obligatorie? Atribuirea de către APIA a Codului unic de identificare în RUI este o condiţie necesară pentru a primi SUBVENŢIA pe suprafaţa. Atribuirea codului unic se face o singură dată, pentru fiecare solicitant, indiferent de numărul punctelor de lucru sau sucursalelor. Citeste CUM SE FACE inscrierea in Registrul Unic de identificare (fostul registru al fermelor) si care sunt pasii pe care un fermier trebuie sa ii parcurga.
Pentru a obţine Codul Unic de Înregistrare, fermierul trebuie să parcurgă următorii paşi:

Mergeţi la APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură) şi depuneţi următoarele documente:

  • Formularul de înscriere în RUI, prevăzut în Anexa nr.1 a OMADR nr. 22/2011 (îl puteţi cere de la APIA sau de la direcţia agricolă de care aparţineţi);
  • Cererea unică de sprijin pe suprafaţă, care se constituie şi în cerere de înscriere în RUI;
  • Cererea pentru aprobarea solicitantului, pentru programul de încurajare a consumului fructelor în şcoli şi pentru acordarea ajutorului comunitar pentru furnizarea laptelui în instituţiile şcolare, care se constituie şi în cerere de înscriere în RUI.
  • Solicitare de validare a datelor înregistrate, transmisă de celelalte instituţii către APIA (aceasta solicitare de validare va fi aprobată printr-o procedură comună APIA şi celelalte instituţii din subordinea MADR).

Apoi, mergeţi la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) cu documentele:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


  • Cerere de finanţare pentru potenţialii beneficiari ai măsurilor din cadrul PNDR;
  • Notificarea privind selecţia solicitantului, care la data depunerii cererii de finanţare prin PNDR era persoana fizică şi care avea obligaţia autorizării conform prevederilor legale la data semnării Contractului de finanţare/Decizie de finanţare, însoţită de formularul prevăzut la anexa nr.3 din Ordinul 22/2011;

FORMULARUL DE ÎNSCRIERE ÎN RUI SE OBŢINE DE LA INSTITUŢIA LA CARE S-A DEPUS SOLICITAREA.
FORMULARUL SE VA COMPLETA CU LITERE DE TIPAR.

Solicitanţii deja înregistraţi în RUI, care intenţionează să desfăşoare şi activităţi de comerţ exterior şi/sau de promovare a produselor agricole pe piaţa internă şi în ţări terţe, precum şi cei care desfăşoară asemenea activităţi şi se adresează pentru prima dată Agenţiei în vederea înregistrării, depun la sediul central al APIA formularul prevăzut în Anexa nr. 1 la OMADR nr. 22/2011 şi ataşează documentele menţionate la pct. 37 din aceasta.

Solicitantul este responsabil de realitatea datelor înscrise în documentele prevăzute la Art. 3, alin. (1) lit. a) - f) din Ordinul MADR nr. 22/2011, cunoscând prevederile Codului penal.

Solicitantul are obligaţia de a declara orice modificare intervenită asupra situaţiei existente la data înregistrării în RUI în termen de 10 zile lucrătoare de la producerea acesteia, depunând în acest sens decumente justificative.

În cazul solicitanţilor pentru măsurile de comerţ exterior şi/sau de promovare a produselor agricole pe piaţa internă şi în ţări terţe, APIA generează codul unic de identificare folosind aplicaţia IT în termen de 5 zile lucrătoare de la depunerea de către solicitant a documentaţiei complete şi comunică solicitantului codul atribuit.

În cazul în care documentaţia depusă de solicitant este incompletă, în termen de 5 zile de la primirea solicitării, APIA notifică solicitantul asupra necesităţii completării documentaţiei, precizând documentele care trebuie depuse la APIA.
APIA comunică în scris solicitantului acceptul de utilizare a codului unic de identificare pentru activitatea de comerţ exterior sau de promovare a produselor agricole pe piaţa internă sau în ţări terţe, în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea documentaţiei complete.

Este recomandat ca solicitanţii pentru activitatea de comerţ exterior să se asigure, înainte de a depune la APIA formularul de înscriere, că au în obiectul de activitate Comerţ cu ridicata pentru categoria de produse pe care o vor menţiona la punctul 37 din formularul de înscriere.

Informaţiile minime pe care trebuie să le cuprindă RUI sunt prevăzute în Anexa nr.2 a OMADR 22/2011, pe care îl puteţi consulta integral mai jos.

Codul unic de identificare la APIA se va menţiona în toate cererile adresate APIA sau celorlalte instituţii aflate în coordonarea sau subordinea MADR, după caz.

Registrul unic de identificare, fostul registru al fermelor


Registrul unic de identificare preia integral datele existente în Registrul fermelor, în aplicaţiile aferente măsurilor reglementate de politica agricolă comună şi cuprinde informaţii referitoare la:

a. Identificarea agricultorilor;
b. Identificarea solicitanţilor care depun cereri de finanţare pentru măsurile din PNDR;
c. Identificarea solicitanţilor pentru măsurile de piaţă, cota de lapte, comerţul exterior cu produse agricole şi promovarea acestora pe piaţa internă şi în ţări terţe;
d. Identificarea solicitanţilor pentru ajutoarele de stat, alţii decât cei prevăzuţi la lit.a) – c).

Descarcă:

* Formular de înscriere în Registrul unic de identificare. (335 KB)
* Ordinul nr. 22/2011 al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, privind reorganizarea Registrului fermelor, care devine Registrul unic de identificare, în vederea accesării măsurilor reglementate de Politica Agricolă Comună. (293 KB)

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016