Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prefectul Brasovului s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor locali


Prefectul Ion Gonţea şi subprefectul Roxana Mînzatu s-au întâlnit astăzi cu reprezentanţii instituţiilor publice ce activează în domeniul agricol, precum şi cu liderii asociaţiilor de profil din judeţ.

Cu acest prilej, prefectul le-a solicitat specialiştilor ce lucrează în agricultură să contribuie activ la elaborarea unei strategii de dezvoltare a acestui domeniu la nivel de judeţ, care să fie corelată cu specificul zonal, astfel încât capacităţile productive să fie maximizate, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Brasov.
Participanţii la dezbateri au susţinut că este nevoie ca statul să încurajeze asocierea producătorilor, în acest sens sugerând să fie modificată legislaţia care reglementează modul de înregistrare al asociaţiilor. Au fost formulate propuneri şi pentru majorarea impozitelor pentru terenurile agricole ce rămân necultivate, considerându-se că acestea favorizează aparţia unor dăunători ce pot afecta culturile din împrejurimi.

Agricultorii nu au uitat nici problemele legate de dezvoltarea unor sisteme de irigare a terenurilor, în contextul recentelor schimbări climaterice, pentru care se intenţionează lansarea de proiecte microregionale, cu finanţare europeană. În plus, s-a discutat despre promovarea unor culturi agricole alternative, cum ar fi cele de produse bioenergetice, ceea ce implică însă şi crearea de structuri de prelucrare la nivel local.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Alte propuneri legislative promovate de asociaţiile de producători s-au referit la încurajarea comasării terenurilor şi la reactualizarea legislaţiei privind zona alpină, care necesită un sprijin deosebit din partea statului.

Specialiştii serviciilor deconcentrate din domeniu au făcut apel către cultivatori ca înainte de a se lansa în anumite culturi să facă studii privind tipul de teren de care dispun.

Prefectul Ion Gonţea le-a solicitat tuturor participanţilor ca în maximum o săptămână să înainteze Instituţiei Prefectului Judeţul Braşov propuneri privind perspectivele pe care le văd pentru dezvoltarea acestui domeniu de activitate în judeţ, urmând ca acesta să fie centralizate într-o strategie coerentă: „De asemenea, peste o lună, după ce vom avea o imagine de ansamblu, vom începe întâlnirile pe sectoare agricole, pentru că fiecare are o serie de probleme specifice. Prima întrevedere de acest gen va fi dedicată cultivatorilor agricoli. Atunci vom invita şi reprezentanţii institutelor de cercetare din judeţ, care pot să îi ajute pe fermieri să deruleze activităţi competitive la nivel european”
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016