În localitatea Montecompatri, la 25 de kilometri de Roma, un italian produce salam şi pastă de mici. Comercianţii români nu mai sunt nevoiţi să importe aceste produse, având posibilitatea să le cumpere direct de la producător. Firma are o tradiţie de 20 de ani în domeniul procesării cărnii, iar ideea de a produce preparatele româneşti i-a fost sugerată producătorului italian de un român, patron de restaurant.
Fabrica de procesare a cărnii funcţionează cu un număr de 30 de muncitori, dintre care mai mult de jumătate sunt români.
Pasta de mici a fost unul dintre primele produse, deoarece existau foarte multe solicitări şi este cel mai uşor de realizat. „Avem peste o sută de clienţi, solicitări de pe întreg teritoriul Italiei, chiar şi din Sicilia. Producem peste 30 de tipuri de produse: salam de vară, cu şuncă, kaizer, pastramă, pastă de mici. Majoritatea celor care au deschis un magazin românesc în Italia se aprovizionează de aici“, spune Alvio Velenosi, 58 de ani, patronul fabricii.
Stoleru Marius, 29 de ani, din Târgu Jiu, lucrează în această fabrică de şapte ani. „Muncim 12 ore pe zi, dar e mai uşor decât în construcţii“.
Tot Marius ne povesteşte că este în Italia de nouă ani şi nu s-a întors deloc acasă în toţi aceşti ani. „Sunt foarte mulţumit că prin forţele mele am reuşit să construiesc aici o casă“, spune Marius.
Citeste mai mult in Adevarul
Fabrica de procesare a cărnii funcţionează cu un număr de 30 de muncitori, dintre care mai mult de jumătate sunt români.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pasta de mici a fost unul dintre primele produse, deoarece existau foarte multe solicitări şi este cel mai uşor de realizat. „Avem peste o sută de clienţi, solicitări de pe întreg teritoriul Italiei, chiar şi din Sicilia. Producem peste 30 de tipuri de produse: salam de vară, cu şuncă, kaizer, pastramă, pastă de mici. Majoritatea celor care au deschis un magazin românesc în Italia se aprovizionează de aici“, spune Alvio Velenosi, 58 de ani, patronul fabricii.
Stoleru Marius, 29 de ani, din Târgu Jiu, lucrează în această fabrică de şapte ani. „Muncim 12 ore pe zi, dar e mai uşor decât în construcţii“.
Tot Marius ne povesteşte că este în Italia de nouă ani şi nu s-a întors deloc acasă în toţi aceşti ani. „Sunt foarte mulţumit că prin forţele mele am reuşit să construiesc aici o casă“, spune Marius.
Citeste mai mult in Adevarul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News