În localitatea Montecompatri, la 25 de kilometri de Roma, un italian produce salam şi pastă de mici. Comercianţii români nu mai sunt nevoiţi să importe aceste produse, având posibilitatea să le cumpere direct de la producător. Firma are o tradiţie de 20 de ani în domeniul procesării cărnii, iar ideea de a produce preparatele româneşti i-a fost sugerată producătorului italian de un român, patron de restaurant.
Fabrica de procesare a cărnii funcţionează cu un număr de 30 de muncitori, dintre care mai mult de jumătate sunt români.
Pasta de mici a fost unul dintre primele produse, deoarece existau foarte multe solicitări şi este cel mai uşor de realizat. „Avem peste o sută de clienţi, solicitări de pe întreg teritoriul Italiei, chiar şi din Sicilia. Producem peste 30 de tipuri de produse: salam de vară, cu şuncă, kaizer, pastramă, pastă de mici. Majoritatea celor care au deschis un magazin românesc în Italia se aprovizionează de aici“, spune Alvio Velenosi, 58 de ani, patronul fabricii.
Stoleru Marius, 29 de ani, din Târgu Jiu, lucrează în această fabrică de şapte ani. „Muncim 12 ore pe zi, dar e mai uşor decât în construcţii“.
Tot Marius ne povesteşte că este în Italia de nouă ani şi nu s-a întors deloc acasă în toţi aceşti ani. „Sunt foarte mulţumit că prin forţele mele am reuşit să construiesc aici o casă“, spune Marius.
Citeste mai mult in Adevarul
Fabrica de procesare a cărnii funcţionează cu un număr de 30 de muncitori, dintre care mai mult de jumătate sunt români.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pasta de mici a fost unul dintre primele produse, deoarece existau foarte multe solicitări şi este cel mai uşor de realizat. „Avem peste o sută de clienţi, solicitări de pe întreg teritoriul Italiei, chiar şi din Sicilia. Producem peste 30 de tipuri de produse: salam de vară, cu şuncă, kaizer, pastramă, pastă de mici. Majoritatea celor care au deschis un magazin românesc în Italia se aprovizionează de aici“, spune Alvio Velenosi, 58 de ani, patronul fabricii.
Stoleru Marius, 29 de ani, din Târgu Jiu, lucrează în această fabrică de şapte ani. „Muncim 12 ore pe zi, dar e mai uşor decât în construcţii“.
Tot Marius ne povesteşte că este în Italia de nouă ani şi nu s-a întors deloc acasă în toţi aceşti ani. „Sunt foarte mulţumit că prin forţele mele am reuşit să construiesc aici o casă“, spune Marius.
Citeste mai mult in Adevarul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News