Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Preparatele din carne şi mezelurile după reţete tradiţionale româneşti se produc acum şi în Italia
În localitatea Montecompatri, la 25 de kilometri de Roma, un italian produce salam şi pastă de mici. Comercianţii români nu mai sunt nevoiţi să importe aceste produse, având posibilitatea să le cumpere direct de la producător. Firma are o tradiţie de 20 de ani în domeniul procesării cărnii, iar ideea de a produce preparatele româneşti i-a fost sugerată producătorului italian de un român, patron de restaurant.
Fabrica de procesare a cărnii funcţionează cu un număr de 30 de muncitori, dintre care mai mult de jumătate sunt români.
Pasta de mici a fost unul dintre primele produse, deoarece existau foarte multe solicitări şi este cel mai uşor de realizat. „Avem peste o sută de clienţi, solicitări de pe întreg teritoriul Italiei, chiar şi din Sicilia. Producem peste 30 de tipuri de produse: salam de vară, cu şuncă, kaizer, pastramă, pastă de mici. Majoritatea celor care au deschis un magazin românesc în Italia se aprovizionează de aici“, spune Alvio Velenosi, 58 de ani, patronul fabricii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Stoleru Marius, 29 de ani, din Târgu Jiu, lucrează în această fabrică de şapte ani. „Muncim 12 ore pe zi, dar e mai uşor decât în construcţii“.
Tot Marius ne povesteşte că este în Italia de nouă ani şi nu s-a întors deloc acasă în toţi aceşti ani. „Sunt foarte mulţumit că prin forţele mele am reuşit să construiesc aici o casă“, spune Marius.
Citeste mai mult in Adevarul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura