Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preşedintele le-a promis fermierilor din Dolj construirea unui centru de colectare al produselor agricole. Sistemul de irigatii, prioritar.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă, la o întâlnire cu reprezentanţii agricultorilor din Dolj, că unul dintre primele centre de colectare al produselor agricole din ţară va fi contruit în acest judeţ, transmite corespondentul NewsIn.


“Vedeţi şi dumneavoastră ce văd şi eu. Cel puţin la Bucureşti aşa este, mărturisesc că n-am intrat în hypermarketurile din Craiova, dar şi la ora asta avem mere şi pepeni verzi din Turcia, din Polonia, din Siria, iar la Dăbuleni şi Călăraşi stau pe marginea drumului. De ce nu avem un sistem de colectare de la micii fermieri? Mi se pare o prioritate, adică crearea unui sistem de depozite regionale în care fermierii să-şi livreze marfa pentru că hypermarketurile niciodată nu vor cumpăra nici roşii, nici castraveţi, nici pepeni, de pe marginea drumului. Ei au nevoie să ia dintr-un sistem aflat sub control fitosanitar, cu marfa etichetată şi garantată bună pentru consum. Cred că dezvoltarea unui lanţ de centre de colectare regionale este absolut necesară şi vă asigur că, din toate întâmplările din această vară când am venit în zonă, Doljul va fi unul din primii beneficiari, şi chiar aş vrea să nu-i mai văd pe producătorii de la Dăbuleni şi Călăraşi cu pepenii pe margiea drumului. Deci, unul din primele centre regilanle care va fi construi va fi aici în Dolj”, a spus Băsescu, în timpul unei întâlniri cu repezentanţii agricultorilor din Dolj, desfăşurată la Filarmonica din Craiova.

“Veţi deveni bogaţi din agricultură dacă nu vă veţi rezuma doar la materia primă pe care o obţineţi din producţie. Va trebui să faceţi un efort de valorificare a producţiei. România importă 70% din consumul care merge către populaţie, nu pentru că nu are producţie, ci pentru că nu are industrie de procesare. În primul rând, cred că obiectivul fermierilor, fie că sunt crescătoeri de animale, fie că sunt producători agricoli, trebuie să-şi fie dezvoltarea liniilor de procesare a producţie”, a declarat şeful statului, adăugând că o altă prioritate rămâne refacerea sistemului de irigaţii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


La sfârşitul întânirii, Băsescu le-a mai spus femierilor să-i trimită în scris problemele cu care se confruntă.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016