Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preşedintele Patronatului Cărnii de Porc contestă amenda primită de la Garda de Mediu

Preşedintele Patronatului Ro­mân al Cărnii de Porc, omul de afaceri brăilean Gheorghe Caruz, a contestat în instanţă o amendă în valoare de 35.000 de lei, aplicată de comisarii de mediu pentru evacuarea repetată în fluviul Dunărea de ape uzate de la ferma sa de creştere a porcilor. Potrivit Agerpres, Gheorghe Caruz susţine că amenda a fost aplicată pentru o faptă care nu există, motiv pentru care a depus o contestaţie în instanţă. Directorul coordonator adjunct al Gărzii de Mediu Brăila, Marian Dragomir, precizează că dosarul este întocmit legal şi în mod profesionist, incluzând documente care vor fi de ajutor în cazul unui proces.


La sfârşitul lunii trecute, comisarii Gărzii de Mediu Brăila au descoperit că sursa mirosurilor care fac insuportabile zilele de vară în oraş şi care au dus, în repetate rânduri, la proteste din partea organizaţiilor de mediu şi a cetăţenilor este reprezentată de peste 4.200 tone de compost, lăsate să fermenteze pe o platformă betonată în incinta unităţii. Resturile găsite sunt formate din nămolul scos din bazinele de decantare ale staţiei de epurare, nămol rezultat din bălegar, urină de porc şi ape uzate provenite de la spălarea halelor.

În mod normal, acest nămol trebuie ţinut în aer liber maximum 13 luni, timp în care se transformă în compost propice utilizării ca îngrăşământ natural. Lăsat mai mult timp în aer liber, nămolul fermentează după fiecare ploaie care îl udă, răspândind în atmosferă mirosurile greu de suportat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit şefului Gărzii de Mediu, "Complexul de Porci", firma omului de afaceri Caruz, se află în procedura de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu, procedură care durează de un an de zile, ceea ce înseamnă o perioadă foarte mare pentru obţinerea acestui gen de avize. Gheorghe Caruz are termen până în 2011 să îşi rezolve problemele de mediu, investiţii care se ridică la peste 800.000 de euro, iar, potrivit Comisariatului Brăila al Gărzii Naţionale de Mediu, el este în grafic cu implementarea acestor obiective.

Autorizaţia de mediu eliberată pentru Complexul de Porci prevede obligativitatea de a se realiza, o dată pe an, analize de laborator care să arate concentraţia de amoniac şi de hidrogen sulfurat, substanţe responsabile de producerea mirosului la nivelul halelor şi al platformei de depozitare a dejecţiilor animale.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016