Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Presedintele vorbeste despre PNDR

presedintele-vorbeste-despre-pndr

Presedintele Romaniei, Traian Basescu este de parere ca tara noastra trebuie sa finalizeze in cel mai scurt timp Programul National de Dezvoltare Rurala. Cu toate ca bugetul a fost deja aprobat in Consiliu, planul national de dezvoltare rurala al Romaniei, cel prin care se finanteaza agricultura, inca nu este gata.


Un punct important de avut in vedere este acela ca dupa terminarea strategiei pentru dezvoltarea pe termen lung a agriculturii, o echipa de specialisti in agricultura sa aleaga elementele fundamentale pentru formarea PNDR, pentru ca acesta sa fie transmis in timp util catre Bruxelles, pentru finantare.

“Cu siguranta, bugetul 2014 se apropie de intrare in vigoare, dar el trebuie sa ne gaseasca pregatiti din punct de vedere al procedurilor si al propriei noastre birocratii” a sustinut presedintele, in cadrul Conferintei Nationale a Agricultorilor 2013, cu tema Viziunea Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania fata de PAC 2014-2020.

Acesta a mai precizat ca trebuie sa se stabileasca concret ce inseamna ferma mica, pentru a elimina arbitrariul in alocarea resurselor financiare venite de la Uniunea Europeana. Inca un lucru important a mai precizat acesta, si anume, faptul ca autoritatile trebuie sa faca reguli clare pentru recunosterea produselor traditionale, dar si a produselor romanesti. Dupa spusele lui Traian Basescu, a venit timpul ca Romania sa puna accentul in mod deosebit pe agricultura.

Presedintele a mai mentionat, ca Bruxelles-ul nu este Inalta Poarta, iar interesul celor de acolo, este ca banii europeni sa fie cheltuiti bine si la vreme. „Va pare Ciolos a fi unul de la Inalta Poarta? Mie nu-mi pare deloc. Eu cred ca Bruxelles-ul e partenerul nostru, cu o singura conditie: sa respectam regulile. Atunci cand respecti reguli si ce ne-am angajat sa facem, cu certitudine Bruxelles-ul ne va fi un partener. Cand vedeti sanctiuni, sa va intrebati de zece ori ce o fi facut Romania de sunt pozitii care o admonesteaza. Vedeti in Bruxelles un partener si o sa castigam toti, si noi si ei, pentru ca interesul lor este ca banii europeni sa fie bine cheltuiti in Romania si mai ales, cheltuiti la vreme” a declarat presedintele.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h








Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016