Pretul cerealelor inregistreaza cresteri pe bursele europene
Publicat la data de 31 Oct. 2022 in:
Stiri Preturile la grau si porumb au crescut luni cu peste 5%, respectiv 2%. Aceasta crestere s-a produs dupa anuntul Rusiei privind retragerea din acordul ce asigura exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagra, transmite agentia Reuters.
In acest sens, cel mai tranzactionat contract la grau la bursa Chicago Board of Trade a afisat o urcare de 5,4%, pana la 8,73 dolari per bushel (1 bushel grau = 27,2155 kg grau). Aceasta s-a produs in urma cresterii de 7,7%, pana la 8,93 dolari per bushel, cel mai ridicat nivel din ultimele doua saptamani.
In ceea ce priveste cotatia graului, aceasta a atins recordul absolut in luna martie, atunci cand un bushel de grau s-a tranzactionat pentru 13,64 dolari.
De asemenea, cotatia la porumb a crescut cu 2,2%, pana la 6,96 dolari per bushel (1 bushel porumb = 27,40 kg porumb). Aceasta s-a produs in timp ce cotatia la soia boabe a afisat cresteri cu 0,8%, pana la 14.12 dolari per bushel (1 bushel soia = 27,2155 kg soia).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Aceasta este o miscare inflationista, care sustine preturile la grau si porumb. Preturile au crescut, dar cresterile viitoare vor depinde de modul cum va evolua situatia", a declarat un trader de la Singapore.
Rusia a anuntat sambata decizia de a-si suspenda participarea la acordul ce asigura exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagra. Aceasta masura vine ca raspuns la atacul cu drone asupra flotei rusesti din Crimeea, atac nerecunoscut de Kiev. De asemenea, Kiev acuza Moscova de minciuni pentru a-si justifica retragerea din acord.
Ucraina a reusit sa exporte prin porturile sale peste 9 milioane de tone de cereale si alte produse agricole prin acordul cu Istanbul, intrat in vigoare la 1 august, potrivit JCC.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri la tara
Afacerile la tara inregistreaza cifre impresionante daca le comparam cu cele de la oras. Fie ca esti de-al locului sau vrei sa investesti intr-o afacere la sat, mediul rural ofera o gama variata de oportunitati.... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>