Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preţul grâului a atins un nivel record din cauza unui zvon că Rusia va restricţiona exporturile


pretul-graului-2010Cotaţia grâului a atins marţi, la bursa Euronext, un nivel record în urma unui zvon potrivit căruia Rusia va restricţiona exporturile din cauza secetei, dar autorităţile ruse au dezminţit informaţia, informeaza Mediafax.

Dezminţirea nu a calmat totuşi temerile legate de impactul secetei prelungite din Rusia asupra preţurilor.

Traderii au declarat că seceta ar putea determina autorităţile de la Moscova să restricţioneze exporturile, dacă vor considera că este în pericol securitatea pieţei alimentare interne sau ţinta de inflaţie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ministerul rus al Agriculturii a precizat că nu a făcut guvernului o astfel de propunere.

La ora 12:58 GMT, contractele futures pentru grâu, cu livrare în noiembrie, erau cotate în creştere cu 2,1%, la 181,25 euro pe tonă, după ce au atins în timpul tranzacţiilor un maxim de 184,25 euro pe tonă.

"Dacă Rusia va lua o astfel de decizie, va deschide calea exporturilor americane şi europene", a declarat Sebastien Poncelet, analist la compania franceză de consultanţă Agritel.

Ministerul Agriculturii din Rusia a anunţat săptămâna trecută că seceta a afectat culturi pe o suprafaţă de 10 milioane de hectare, dar nu a precizat pagubele în cazul grâului, care a fost semănat pe 43,6 milioane hectare.

Secretarul de stat Andrei Klepaci a declarat marţi că recolta de grâu din acest an ar putea fi de sub 80 de milioane tone, faţă de estimările iniţiale de 80-85 milioane tone.

Analiştii anticipează că producţia de grâu va fi mai mică, de până la 70 milioane tone.

Pe de altă parte, compania de cercetare a pieţei UkrAgroConsult a anunţat marţi că guvernul ucrainean va limita exporturile de grâu destinat alimentelor, în a doua jumătate a sezonului 2010/2011, pentru a evita deficitul pe piaţa internă.

Îngheţul şi seceta au distrus culturile de grâu din Ucraina de pe o suprafaţă de un milion de hectare, iar guvernul a anunţat că producţia va scădea la 42 milioane tone, de la 46 milioane tone în 2009 şi 53,3 milioane tone în 2008.

Preţul grâului a crescut puternic în ultimele câteva săptămâni, din cauza informaţiilor privind problemele din Rusia şi alte state din regiunea Mării Negre.

Astfel, contractele futures din Europa s-au majorat cu peste 25% de la începutul lunii iulie, creşterea fiind alimentată şi de valul de căldură din Uniunea Europeană, care a redus estimările privind producţia regiunii, în special în Franţa şi Germania.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016