Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul graului creste in continuare la bursele din Europa si SUA


pretul-graului-2010Pretul graului a continuat sa creasca la bursele din Europa si Statele Unite, ca urmare a scaderii recoltei in zona Marii Negre si a estimarilor sub asteptari ale autoritatilor americane privind productia la nivel mondial, transmite Reuters.

Departamentul american pentru Agricultura (USDA) a redus previziunile privind productia mondiala de grau cu 2,3%, la 645,73 milioane de tone, in conformitate cu alte estimari recente, dar mai drastic decat au anticipat analistii, informeaza Mediafax.

La ora 11:06 GMT, graul pentru panificatie cu livrare in noiembrie era cotat la bursa Euronext in crestere cu 1,53%, la 216,25 euro pe tona.

La bursa din Chicago, cotatia graului cu livrare in septembrie a urcat cu 1,44%, la 7,23-1/4 pe busel (unitate britanica de masurare a volumului, echivalenta cu 36 litri), dupa un avans de 2% inregistrat joi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Operatorii din piata asteapta noi informatii referitoare la productia Rusiei si analizeaza estimarile USDA", a declarat un trader.


Un alt factor care a influentat tendinta ascendenta a pietei este cresterea exporturilor saptamanale de grau ale SUA, la 1,3 milioane tone, cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani si de peste doua ori mai mare decat media ultimelor patru saptamani.

"Deficitul creat de interzicerea exporturilor de catre autoritatile din Rusia trebuie compensat de alte tari", se arata intr-o nota a Commerzbank.

Rusia, afectata de o seceta grava, a anuntat vineri scaderea productiei de grau cu 8,3%, la 20,8 milioane tone, potrivit datelor valabile pana la 1 august. Suprafetele insamantate cu grau de iarna ar putea scadea cu o treime, la 12 milioane de hectare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016