Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul graului scade puternic la nivel mondial, datorita recoltei imense


In acest an recolta de grau va fi atat de bogata incat fermierii americani, cei mai mari exportatori de grau din lume, ar putea lasa terenurile neplantate si cu toate acestea pe piata mondiala tot ar exista un excedent de oferta. O crestere cu 34% a recoltelor de grau ale Australiei si Rusiei in ultimii doi ani a condus la cel mai mare excedent de pe piata de dupa 2002, chiar daca fermierii americani au cultivat cele mai reduse suprafete din ultimii 39 de ani. Analistii se asteapta ca pretul graului sa scada pana in luna iulie cu 8,6%, scrie Bloomberg.
La doi ani dupa ce preturile cerealelor s-au dublat, alimentand revolte in state precum Haiti sau Indonezia, Statele Unite, Canada si Rusia se lupta pentru cucerirea de piete de export. Reducerea preturilor la grau cu 14% in primul trimestru se traduce prin micsorarea costurilor pentru producatorii de alimente.

Surplus imens pe piata

"Exista un surplus mamut si trebuie sa scapam de el inainte ca preturile sa dea semne ca vor sa creasca", a spus Bill Gary, presedintele Commodity Information Systems din Oklahoma City.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Gary, care a inceput sa faca tranzactii cu cereale in 1961, estimeaza ca pana in luna august un kilogram de grau ar putea ajunge sa coste 14 centi, indicand un declin de 17%.

"Daca va avea loc o noua criza financiara, ceea ce eu nu cred ca se va intampla, pretul graului ar putea scadea pana la 12,8 centi per kilogram", a mai spus el. Contractele futures cu termen de livrare in luna iulie au un pret de 4,832 dolari per busel (17,7 centi per kilogram) potrivit datelor de la bursa din Chicago. Potrivit estimarilor, pretul va cobori la 4,38 dolari pana la sfarsitul lunii iulie. Contractele similare pentru porumb au un pret de 3,614 dolari (14,22 centi per kilogram), iar cele pentru soia ajung la 9,68 dolari (35 centi per kilogram).

Citeste mai mult in ZF.ro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016