Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pretul produselor de panificatie a crescut, in ciuda reducerii TVA
Totodata, fata de luna decembrie a anului trecut, a crescut usor si pretul fructelor si legumelor.
Un raport recent al Institutului National de Statistica arata ca, desi alimentele s-au ieftinit usor, in luna iulie, atat fata de iunie, cat si comparativ cu decembrie 2013, exista o serie de produse ale caror preturi au crescut.
Pe lista alimentelor care s-au scumpit se numara si produsele de morarit si panificatie. Chiar daca reducerea TVA de la 24 la 9 la suta, operata incepand cu luna septembrie a anului trecut ar fi trebuit sa conduca la ieftinirea lor, preturile produselor de morarit si panificatie au crescut cu 0,35 la suta in iulie fata de decembrie 2013, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica.
De asemenea, painea era mai scumpa in iulie 2014 comparativ cu decembrie 2013 cu 0,41 la suta, in vreme ce produsele de franzelarie s-au scumpit cu 0,64 la suta. In aceasta grupa de alimente, cea mai mare scumpire s-a inregistrat la specialitatile de panificatie, de aproape 1 la suta.
In ceea ce priveste legumele si conservele de legume, pretul acestora a coborat usor in iulie 2014, comparativ cu decembrie 2013, insa fasolea a inregistrat din nou o scumpire de 11,15 la suta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Produsele din grupa fructelor si a conservelor din fructe s-au scumpit cu 6,11 la suta luna trecuta, fata de decembrie 2013. Paradoxal, desi suntem in plin sezon de recoltare, citricele din import s-au ieftinit, in vreme ce pretul fructelor proaspete s-a majorat cu aproape 13 la suta in luna iulie, fata de ultima luna a anului trecut.
Pestele si conservele din peste erau mai scumpe la finele lunii trecut cu peste 1 la suta fata de decembrie 2014, iar carnea si conservele din care cu 0,62 la suta. Si laptele si lactatele s-au scumpit cu 0,57 la suta, desi procesatorii renunta la contractele cu producatorii interni, motivand ca acestia au supraproductie si nu le pot prelua intreaga cantitate de lapte colectata.
Anul in curs nu a fost, pana acum, un an bun pentru apicultorii autohtoni, care anunta deja productii mai mici de miere comparativ cu anii precedenti. Primele scumpiri au fost deja operate.
Astfel, in iulie, pretul mierii de albine a crescut cu 3,71 la suta fata de decembrie 2013. Fata de iunie, pretul mierii crescuse in iulie cu 1,15 la suta.
In iulie 2014 s-au inregistrat scumpiri, fata de decembrie 2014 si la cafea si cacao, precum si la bauturi alcoolice.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News