Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preţul terenului de la Agronomie a fost subevaluat de 150 de ori


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au stabilit ca, in scandalul terenurilor de la Baneasa, fostul rector al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Bucuresti a facilitat trecerea unui teren de 224 de hectare din domeniul public al statului in proprietatea omului de afaceri Gabriel Popoviciu, pentru un pret derizoriu.
În perioada 2000-2003, Niculae Alecu, în calitatea sa de rector, a făcut posibilă vânzarea unui teren de 224 de hectare aparţinând domeniului public al statului, la preţul de 1 dolar/mp, cu mult sub preţul pieţei. Terenul a fost adus ca aport în natură la capitalul social la SC Băneasa Investments Băneasa S.A., societate controlată de Aurel Gabriel Popoviciu, potrivit declaraţiilor DNA, care citează ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, întocmită de procurori, scrie Curierul National
Ziarul Financiar precizeaza ca asocierea dintre USAMVB si grupul de firme condus de Popoviciu si Dimofte, care mai controleaza printre altele hotelurile Howard Johnson si Ramada Plaza, a fost contestata inca din anul 2000, insa acuzatiile au fost respinse de Alecu, intrucat terenul din Baneasa nu facea parte din domeniul public sau privat al statului, ci apartinea Universitatii de Agronomie.

Alecu si Popoviciu au fost retinuti de catre DNA datorita concesionarii terenului de 221 de hectare din nordul Capitalei, care la momentul incheierii acordului valora circa 150 euro/mp, echivalentul a 330 de milioane de euro, iar potrivit DNA, terenul a fost evaluat la doar 1 euro/mp in momentul concesionarii.

Dezvoltarea Bucurestiului catre nord a marit de 10 ori valoarea terenului in ultimii opt ani, care acum ajunge la circa 2-3 miliarde de euro. Astfel, USAMVB ar fi trebuit sa vanda terenul pentru a obtine o suma mai mare de bani, potrivit acuzatiilor aduse in presa in ultimii ani impotriva proiectului Baneasa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


In urma contractului semnat pentru dezvoltarea proiectului nu se poate diminua participatia detinuta de universitate, care detine 49,88% din capitalul Baneasa Investments, dezvoltatorul proiectului, si nu se poate lua nicio decizie fara sa se intruneasca 51% din voturi, potrivit datelor prezentate de Alecu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016