Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Previziuni hidrologice: posibile inundatii in mai si iunie


Hidrologii prognozează că mai multe râuri din nordul, estul şi vestul ţării vor avea, în mai şi iunie, debite care ar putea depăşi mediile multianuale, astfel că inspectorii de la "Apele Române" vor face controale pentru a vedea cum sunt pregătite cursurile acestor râuri pentru eventuale viituri.
" În luna mai 2010, râurile din bazinele Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri şi Mureş vor putea depăşi mediile multianuale. În luna iunie 2010, râurile din bazinele Vişeu, Iza, Tur, Somes şi în bazinele superioare ale Siretului şi Prutului vor depăşi mediile multianuale ", se arată într-un comunicat de joi al Administraţiei Naţionale "Apele Române" (ANAR), citat de Mediafax.

În acest context, inspectorii ANAR vor face controale pentru a vedea cum sunt pregătite cursurile de apă pentru eventuale viituri.

"Ca urmare a unor posibile creşteri de debite şi niveluri specifice perioadei de primăvară (aprilie-mai), deşeurile depozitate necorespunzător pe maluri ar putea să fie antrenate şi să ajungă în râuri şi pârâuri (în special din zonele de deal şi de munte), blocând astfel curgerea apei. Prin urmare, ANAR avertizează autorităţile locale responsabile să fie pregătite pentru a preîntâmpina aceste efecte, prin verificări în special în zona podurilor şi a podeţelor şi prin îndepărtarea, acolo unde este cazul, a materialelor lemnoase, vegetaţie şi plutitori, care ar putea obtura secţiunile de scurgere ale râurilor", se arată în comunicatul ANAR.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Reprezentanţii ANAR recomandă autorităţilor locale să cureţe rigolele şi să amenajeze şanţurile, pentru a asigura scurgerea apei de ploaie şi a preveni astfel viiturile, dar şi să le ceară oamenilor să facă acelaşi lucru.

Specialiştii ANAR vor ţine de cont de prognoza hidrologică şi atunci când vor stabili politica de exploatare a barajelor, "în vederea asigurării tranşelor de atenuare a viiturilor".
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016