Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prima tara din lume care aproba vanzarea de carne facuta in laborator

prima-tara-din-lume-care-aproba-vanzarea-de-carne-facuta-in-laborator

Un start-up american a reusit sa convinga o tara sa-i aprobe vanzarea de carne facuta excluisv in laborator.


Va fi acesta viitorul? Singapore si-a dat acordul pentru ca start-upul american Eat Just sa poata sa comercializeze carnea sa de pui crescuta in laborator, firma sustinand ca este prima aprobare a unui organism de reglementare pentru asa-numita "carne curata" care nu provine de la animale sacrificate, transmite Reuters.
 
Cererea pentru alternative la carnea obisnuita este in crestere pe fondul ingrijorarilor consumatorilor cu privire la starea de sanatate, bunastarea animalelor si mediul inconjurator. Mai multe optiuni de carne produsa din proteine pe baza de plante, promovate pentru prima data de firmele Beyond Meat Inc si Impossible Foods, sunt disponibile pe rafturile supermarketurilor si in meniurile restaurantelor.
 
Insa asa-numita "carne curata", care este produsa din celule crescute in laborator, este inca intr-un stadiu incipient.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Prima aprobare din lume pentru carnea de calitate ridicata creata pe baza unor celule animale pentru consumul uman deschide calea pentru lansarea comerciala la scara larga in Singapore", a informat firma Eat Just intr-un comunicat dat publicitatii miercuri.
 
Potrivit companiei americane, carnea va fi vanduta sub forma de nuggets de pui, urmand ca detaliile cu privire la lansarea produsului sa fie anuntate la o data ulterioara. Anterior insa firma a estimat ca fiecare nugget va costa 50 de dolari.
 
Carnea cultivata este carne produsa prin cultura celulara in vitro a celulelor animale, in loc de la animale sacrificate . Este o forma de agricultura celulara.

Carnea cultivata este produsa folosind multe dintre aceleasi tehnici de inginerie a tesuturilor utilizate in mod traditional in medicina regenerativa.

Conceptul de carne cultivata a fost popularizat de Jason Matheny la inceputul anilor 2000, dupa ce a fost co-autor al unei lucrari fundamentale despre productia de carne cultivata si a creat New Harvest, prima organizatie non-profit din lume dedicata sprijinirii cercetarii in vitro a carnii. In 2013, Mark Post, profesor la Universitatea Maastricht, a fost primul care a prezentat o dovada de concept pentru carnea de cultura prin crearea primului hamburger cultivat direct din celule.

carne laborator

De atunci, mai multe prototipuri de carne de cultura au castigat atentia presei: primul restaurant care serveste carne de cultura este in Israel. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016