Prima tara din lume care aproba vanzarea de carne facuta in laborator
Publicat la data de 02 Dec. 2020 in:
Stiri Un start-up american a reusit sa convinga o tara sa-i aprobe vanzarea de carne facuta excluisv in laborator.
Va fi acesta viitorul? Singapore si-a dat acordul pentru ca start-upul american Eat Just sa poata sa comercializeze carnea sa de pui crescuta in laborator, firma sustinand ca este prima aprobare a unui organism de reglementare pentru asa-numita "carne curata" care nu provine de la animale sacrificate, transmite Reuters.
Cererea pentru alternative la carnea obisnuita este in crestere pe fondul ingrijorarilor consumatorilor cu privire la starea de sanatate, bunastarea animalelor si mediul inconjurator. Mai multe optiuni de carne produsa din proteine pe baza de plante, promovate pentru prima data de firmele Beyond Meat Inc si Impossible Foods, sunt disponibile pe rafturile supermarketurilor si in meniurile restaurantelor.
Insa asa-numita "carne curata", care este produsa din celule crescute in laborator, este inca intr-un stadiu incipient.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Prima aprobare din lume pentru carnea de calitate ridicata creata pe baza unor celule animale pentru consumul uman deschide calea pentru lansarea comerciala la scara larga in Singapore", a informat firma Eat Just intr-un comunicat dat publicitatii miercuri.
Potrivit companiei americane, carnea va fi vanduta sub forma de nuggets de pui, urmand ca detaliile cu privire la lansarea produsului sa fie anuntate la o data ulterioara. Anterior insa firma a estimat ca fiecare nugget va costa 50 de dolari.
Carnea cultivata este carne produsa prin cultura celulara in vitro a celulelor animale, in loc de la animale sacrificate . Este o forma de agricultura celulara.
Carnea cultivata este produsa folosind multe dintre aceleasi tehnici de inginerie a tesuturilor utilizate in mod traditional in medicina regenerativa.
Conceptul de carne cultivata a fost popularizat de Jason Matheny la inceputul anilor 2000, dupa ce a fost co-autor al unei lucrari fundamentale despre productia de carne cultivata si a creat New Harvest, prima organizatie non-profit din lume dedicata sprijinirii cercetarii in vitro a carnii. In 2013, Mark Post, profesor la Universitatea Maastricht, a fost primul care a prezentat o dovada de concept pentru carnea de cultura prin crearea primului hamburger cultivat direct din celule.
De atunci, mai multe prototipuri de carne de cultura au castigat atentia presei: primul restaurant care serveste carne de cultura este in Israel.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
FNGCIMM a acordat garantii de peste 46 de miliarde de lei
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM a acordat peste 71.000 de garantii in valoare de 46,4 miliarde de lei, in perioada 2020 - 2023 prin Programul IMM Invest PLus, conform datelor prezentate de Dumitu Nancu, directorul general FNGCIMM si vicepresedintele Asociatiei Europene si Instit... citeste mai mult>>
Afacere profitabila pe un teren de 100 mp
Flori in ghiveci?! De ce nu? Va propunem o idee prin care puteti exploata inteligent si profitabil un teren de doar 100 de mp care va va aduce pana la 30.000 de euro pe an doar prin cultivarea si comercializarea de flori in ghiveci.... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>