Publicat in: Stiri
Prima tara din lume care aproba vanzarea de carne facuta in laborator
Un start-up american a reusit sa convinga o tara sa-i aprobe vanzarea de carne facuta excluisv in laborator.
Va fi acesta viitorul? Singapore si-a dat acordul pentru ca start-upul american Eat Just sa poata sa comercializeze carnea sa de pui crescuta in laborator, firma sustinand ca este prima aprobare a unui organism de reglementare pentru asa-numita "carne curata" care nu provine de la animale sacrificate, transmite Reuters.
 
Cererea pentru alternative la carnea obisnuita este in crestere pe fondul ingrijorarilor consumatorilor cu privire la starea de sanatate, bunastarea animalelor si mediul inconjurator. Mai multe optiuni de carne produsa din proteine pe baza de plante, promovate pentru prima data de firmele Beyond Meat Inc si Impossible Foods, sunt disponibile pe rafturile supermarketurilor si in meniurile restaurantelor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Insa asa-numita "carne curata", care este produsa din celule crescute in laborator, este inca intr-un stadiu incipient.
 
"Prima aprobare din lume pentru carnea de calitate ridicata creata pe baza unor celule animale pentru consumul uman deschide calea pentru lansarea comerciala la scara larga in Singapore", a informat firma Eat Just intr-un comunicat dat publicitatii miercuri.
 
Potrivit companiei americane, carnea va fi vanduta sub forma de nuggets de pui, urmand ca detaliile cu privire la lansarea produsului sa fie anuntate la o data ulterioara. Anterior insa firma a estimat ca fiecare nugget va costa 50 de dolari.
 
Carnea cultivata este carne produsa prin cultura celulara in vitro a celulelor animale, in loc de la animale sacrificate . Este o forma de agricultura celulara.

Carnea cultivata este produsa folosind multe dintre aceleasi tehnici de inginerie a tesuturilor utilizate in mod traditional in medicina regenerativa.

Conceptul de carne cultivata a fost popularizat de Jason Matheny la inceputul anilor 2000, dupa ce a fost co-autor al unei lucrari fundamentale despre productia de carne cultivata si a creat New Harvest, prima organizatie non-profit din lume dedicata sprijinirii cercetarii in vitro a carnii. In 2013, Mark Post, profesor la Universitatea Maastricht, a fost primul care a prezentat o dovada de concept pentru carnea de cultura prin crearea primului hamburger cultivat direct din celule.

carne laborator

De atunci, mai multe prototipuri de carne de cultura au castigat atentia presei: primul restaurant care serveste carne de cultura este in Israel. 
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Romania a importat carne de 600 milioane de euro
Romania a importat carne de 600 milioane de euro
In primele patru luni din acest an, Romania a exportat animale vii in suma de 195,8 milioane euro...
Productia de carne de porc a scazut cu 11%
Productia de carne de porc a scazut cu 11%
In ceea ce priveste luna decembrie a anului trecut, s-a inregistrat o productie de 68.497 tone de...
Lidl retrage de la vanzare toate loturile unui produs contaminat
Lidl retrage de la vanzare toate loturile unui produs contaminat
"Producatorul Pak Rampart d.o.o. recheama preventiv produsul "Tastino Napolitane cu 72%...
Exportul de carne, interzis din nou in Argentina
Exportul de carne, interzis din nou in Argentina
Autoritatile din Argentina au prelungit luni, pana la finele lui 2023, o interdictie privind...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton