Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primarul Paraschiv Stoica si consilierii din Umbraresti vor sa nationalizeze grajdurile fostului CAP


Primarul Paraschiv Stoica si consilierii din Umbraresti vor sa nationalizeze grajdurile fostului CAP, preluate de un fermier in baza Ordonantei 168, pentru a le da "altor cetateni", care nici macar nu le vor. Ordonanta 168/2001, prin care ruinele grajdurilor fostelor CAP-uri au fost date in folosinta gratuita a unor fermieri, are un scop nobil, dar aplicarea sa a degenerat intr-o serie de scandaluri.
OUG 168 prevede ca investitorii sa preia in folosinta gratuita, pe 5 ani, ruinele grajdurilor, sa le repare, sa le foloseasca la cresterea animalelor, urmand ca dupa cei 5 ani sa beneficieze de facilitatea de a cumpara grajdurile la 10% din valoarea de inventar. In 2002, cand a fost pusa in aplicare ordonanta, nimeni nu a avut nimic de spus. Acum, dupa ce au trecut 5 ani, primarii si consiliile locale au declarat razboi noilor fermieri, incercand sa le blocheze facilitatea de a deveni proprietarii grajdurilor. In comuna Negrilesti s-a ajuns la pumni intre primar si investitor. La puzderia de scandaluri se mai adauga unul, in comuna Umbraresti. In 2002, investitorul Vasile Bulai a preluat ruinele grajdurilor fostului CAP Umbraresti.

Dupa 1990, grajdurile au ramas fara acoperisuri, usi si tot ce putea fi smuls. Apoi, timp de 12 ani, zona a fost groapa de gunoi a comunei, ruinele fiind ingropate in deseuri. In mai 2002, presedintele Comisiei de aplicare a Ordonantei 168, actualul senator PSD Gheorghe Saghian, pe atunci director general al DADR Galati, a avizat favorabil contractul nr. 1891 incheiat intre Consiliul Local (CL) Umbraresti si investitorul Vasile Bulai, precum si procesul verbal de predare-primire a ruinelor a sase grajduri pentru taurine, alte doua pentru tineret si "maternitatea" fermei.

Familia Bulai a investit, pana in decembrie 2002, peste trei miliarde lei vechi in reparatii si cumpararea primelor taurine. Din 2003 pana in 2007, au mai fost investite alte sapte miliarde lei vechi in utilaje, animale si 40 ha de teren. In 2007, cand a venit momentul cumpararii grajdurilor, Vasile Bulai s-a confruntat cu refuzul primarului si consilierilor din Umbraresti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Romania Libera
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton