Podgorenii cu tradiţie au scos primele vinuri ale lui 2009, licori trase la teasc din recolta de struguri a acestui an. Primii care au turnat în pahare vinuri noi sunt cei de la Cotnari, Cramele Recaş şi Ostrov. Doi sommelieri, specialiştii care aleg vinurile pentru restaurante, au comentat pentru EVZ vinurile care au apărut până acum.
„Esenţial la un vin nou este, în primul rând, gustul, care trebuie să-ţi lase impresia că mănânci un strugure proaspăt”, spune categoric sommelierul Sergiu Nedelea.
Printre primele care au apărut pe piaţă, Cramele Ostrov au anunţat „Vinul nou” făcut din struguri din soiul Fetească Neagră. Sommelierul Daniel Zottu spune că „este foarte lejer şi cu o fructuozitate foarte bogată”.
În plus, el e de părere că se potriveşte de minune cu plăcintele dobrogene şi salatele bogate din aceeaşi zonă geografică.
Cei de la Cramele Recaş au fost ceva mai harnici şi au scos pe piaţă trei tipuri de vin în 2009. Din strugurii culeşi anul acesta au ieşit Feteasca Regală, Sauvignon Blanc şi „piesa de rezistenţă”, cum susţin specialiştii - „Solo Quinta”.
„Cum spune şi denumirea, «SoloQuinta» este ocombinaţie de cinci soiuri: Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Muscat, Merlot şi Chardonnay”, explică sommelierul Sergiu Nedelea
Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
„Esenţial la un vin nou este, în primul rând, gustul, care trebuie să-ţi lase impresia că mănânci un strugure proaspăt”, spune categoric sommelierul Sergiu Nedelea.
Printre primele care au apărut pe piaţă, Cramele Ostrov au anunţat „Vinul nou” făcut din struguri din soiul Fetească Neagră. Sommelierul Daniel Zottu spune că „este foarte lejer şi cu o fructuozitate foarte bogată”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
În plus, el e de părere că se potriveşte de minune cu plăcintele dobrogene şi salatele bogate din aceeaşi zonă geografică.
Cei de la Cramele Recaş au fost ceva mai harnici şi au scos pe piaţă trei tipuri de vin în 2009. Din strugurii culeşi anul acesta au ieşit Feteasca Regală, Sauvignon Blanc şi „piesa de rezistenţă”, cum susţin specialiştii - „Solo Quinta”.
„Cum spune şi denumirea, «SoloQuinta» este ocombinaţie de cinci soiuri: Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Muscat, Merlot şi Chardonnay”, explică sommelierul Sergiu Nedelea
Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News