Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Prin apariţia Legii 232/2010 se reglementează importul de mostre de îngrăşăminte şi îngrăşăminte
În Monitorul Oficial al României Partea I, nr. 841 din data de 15 decembrie 2010 a fost publicată Legea nr. 232/2010 privind regimul de import al mostrelor de îngrăşăminte şi al îngrăşămintelor, care a primit avizul favorabil al Comisiei Europene.
Actul normativ reglementează regimul de import al mostrelor de îngrăşăminte şi al îngrăşămintelor chimice, asigurând controlul de conformitate al îngrăşămintelor, urmărirea trasabilităţii îngrăşămintelor pe întreaga filieră, protejarea producătorilor agricoli în vederea utilizării de îngrăşăminte de calitate şi cu eficienţă maximă.
Astfel, în urma depunerii documentaţiei de către importatori, certificatul de abilitare pentru importul mostrelor de îngrăşăminte se emite de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie şi Protecţia Mediului - I.C.P.A. Bucureşti, iar certificatul de abilitare pentru import îngrăşăminte se emite de direcţiile pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, din subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Importul de mostre de îngrăşăminte şi îngrăşăminte (din ţări terţe) este admis numai pe baza prezentării certificatului de abilitare pentru importul mostrelor de îngrăşăminte si a certificatului de abilitare pentru import îngrăşăminte.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Prin adoptarea acestei legi au fost luate măsuri de protecţie pentru producătorii agricoli în vederea utilizării de îngrăşăminte de calitate, precum şi stoparea introducerii în ţară a unor produse neautorizate cu impact negativ asupra mediului înconjurător şi sănătăţii oamenilor.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News