Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pro sau Contra: alimentatia vegetariana


Alimentatia vegetariana in care se consuma o mare varietate de produse integrale, neprocesate, nerafinate si corespunzator pregatite si ingerate ca hrana, furnizeaza toti nutrientii necesari si in cantitatea necesara, cu o singura exceptie, vitamina B12, care trebuie suplimentata.

Potrivit ziare.com, alimentatia vegetariana are urmatoarele mari avantaje: aport de proteine de cea mai buna calitate - proteinele din leguminoase (fasole, mazare, soia, linte, naut, bob) sunt foarte bine asimilitate si folosite de organism.


Aport de grasimi de cea mai buna calitate (grasimi nesaturate din masline, avocado, nuci, alune, seminte); lipsa completa a colesterolului (alimentele de origine vegetala nu contin colesterol), corpul isi poate asigura din resurse proprii necesarul de colesterol cu conditia expunerii zilnci la soare a pielii timp de 15 minute. Lipsa grasimilor saturate (cu exceptia uleiului de palmier si de cocos, dar care, in lipsa colesterolului alimentar, nu sunt daunatoare). Aport crescut de vitamine si minerale din fructe si legume, leguminoase, cereale. Aport de glucide de calitate superioara din cereale si produse pe baza de cereale si din fructe, leguminoase. Aport crescut de fibre alimentare (nutrienti cu efecte deosebite, in special in eliminarea toxinelor din organism) prezente in legume, fructe, leguminoase si cereale. Prezenta in cantitate mare a compusilor fitochimici, substante folosite in corpul omenesc in lupta impotriva bolilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Medicii au ajuns la concluzia ca o alimentatie vegetariana este mai buna decat una in care se consuma si carne de animale. Parerile medicale in legatura cu acest tip de alimentatie au fost exprimate in cadrul British Medical Association: "Vegetarienii au rate mai scazute ale obezitatii, boli coronariene, hiper-tensiunii arteriale, afectiunilor intestinului gros, cancerelor si pietrelor la vezica biliara. Nivelul colesterolului este mai scazut la vegetarieni."

Organizatia Mondiala a Sanatatii a demascat faptul ca acele cantitati immense de carne ieftina, care ne-au afectat sanatatea, sunt disponibile doar datorita cresterii intensive a animalelor. S-a facut recomandarea ca terenurile agricole sa fie folosite in principal pentru cultivarea de cereale, care ar fi mult mai benefice populatiei globului, decat ca hrana animalelor crescute pentru productia de carne si produse lactate. Raportul OMS a evidentiat faptul ca, pe masura ce tarile in curs de dezvoltare se indreapta treptat spre o dieta asemanatoare celei din tarile vestice, ele tind sa aiba o incidenta tot mai mare a bolilor regasite in Occident, si anume boli de inima, cancer etc. - boli corelate, evident, cu un consum mare de carne si produse lactate.

Alimentatia vegetariana si copilul

Si daca va decideti sa deveniti vegetarieni poate va intrebati daca acest tip de alimentatie este buna si pentru copilul dumnevoastra. Elena Pridie in cartea "Copilul vegetarian" spune ca daca dieta vegetariana ar fi adoptata de copii, ei s-ar imbolnavi mai putin de bolile contemporane ce tin de stilul de viata, cum sunt bolile de inima, diabetul, hipertensiunea si cancerul.

O alimentatie sanatoasa, inca de la inceputul vietii, va constitui un bun inceput in viata pentru copii si va avea un impact pozitiv asupra lor in viitor, cu rezultate bune in ceea ce priveste sanatatea pe termen scurt si lung, greutatea corporala, nevoia de tratamente medicale si randamentul in toate domeniile vietii.

Cerealele, legumele, fructele, leguminoasele, nucile si semintele constituie alimente excelente pentru copii. Bogate in glucide complexe, proteine, fibre, vitamine si substante minerale, ele constituie temelia pentru obiceiuri alimentare care le vor influenta benefica sanatatea pe tot parcursul vietii.

Citeste mai mult in Romania Libera
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016