Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Producătorii de carne de pasăre se uită la export, în ciuda cererii în creştere pe piaţa internă
Producţia internă de carne de pasăre s-a mărit cu aproximativ 29% în primele şase luni ale acestui an, raportat la perioada similară din 2008, până la 161.000 de tone, dar, cu toate acestea, importurile continuă să reprezinte o parte însemnată din consum, respectiv 28,2% pe o piaţă în creştere cu peste 20%, potrivit datelor furnizate Business Standard de Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).
Dacă importurile continuă să asigure aproape o treime din consumul intern, principalii doi jucători locali, Transavia, cu o cotă de 17%, şi Agricola Bacău, cu o cotă de 11%, încep să se orienteze spre piaţa externă. ”Producţia internă s-a mărit, pe fondul cererii în creştere pe piaţă. Românii preferă carnea de pasăre proaspătă autohtonă refrigerată, poate şi pentru că preţurile nu s-au modificat, iar puterea de cumpărare s-a redus. Din păcate, s-au mărit şi importurile în primele şase luni faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat pentru Business Standard Ilie Van, preşedintele UCPR.
Consumul de carne de pasăre s-a ridicat în primele şase luni ale acestui an la 212.603 de tone (carcasă), din care importurile au reprezentat 60.000 de tone, restul provenind din producţia internă. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, consumul se ridica la 172.910 tone, în timp ce la nivelul întregului an se atingea 400.000 de tone (fără autoconsum), din care 287.000 de tone erau din intern.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Business Standard
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura