Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Producătorii de lapte din Covasna riscă să nu mai poată valorifica laptele


Aproximativ 900 de producători de lapte din zona Întorsura Buzăului, judeţul Covasna, riscă să nu-şi mai poată valorifica laptele la societatea de procesare a laptelui din zonă, Milkom, din cauza unor probleme de neconformitate a laptelui cu standardele europene.

Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, a declarat, vineri, corespondentului NewsIn, că a convocat vineri, prin primarii din zona Buzaielor, mai multe adunări săteşti în localităţile respective, la care a invitat şi conducerea Milkom, care preia laptele de la producătorii particulari, precum şi specialişti din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, APIA şi Oficiul de Consultanţă Agricolă, unde le-au prezentat producătorilor cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească pentru ca laptele să fie preluat în continuare.


„Milkom este o investiţie privată, pe fonduri europene, şi care trebuie să preia lapte la standardele stabilite”, a spus prefectul Munteanu, amintind că în cazul în care laptele nu va fi bun societatea va fi nevoită să preia lapte de la alţi producători din alte judeţe sau chiar din import, fiind o unitate modernă, de standarde europene.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Problema laptelui a fost semnalată în urma unei inspecţii la Milkom a Comisiei Europene, care a impus ca tot laptele preluat să fie conform.

Potrivit prefectului, la adunările săteşti de vineri oamenii au primit fluturaşi şi au fost informaţi cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia pentru ca laptele să corespundă, fiind necesară o supraveghere continuă a acestuia.

De asemenea, nu tot laptele preluat este neconform.

„Există posibilitatea ca prin îndeplinirea cerinţelor să fie atinse standardele şi laptele să fie preluat în continuare. Mare parte a populaţiei din acea zonă trăieşte din agricultură şi este o problemă socială deosebită. Dacă îndeplinesc condiţiile de igienă, de muls, de răcire şi transport până la centrele de colectare, plus analize, lucrurile pot continua şi nu vor fi probleme”, a mai spus Codrin Munteanu.

Prefectul le-a sugerat producătorilor de lapte ca, pe viitor, să înfiinţeze la nivel de localităţi asociaţii, care ulterior să se unească într-o Federaţie a Producătorilor de Lapte din zona Buzaielor, prin care să poată accesa fonduri europene şi guvernamentale pentru centre de colectare la standardele europene şi răcitoare. Pe termen scurt, prefectul le-a spus oamenilor să respecte măsurile ce le-au fost prezentate vineri.

Inspecţia Comisiei Europene la Milkom a avut loc recent, iar, potrivit măsurilor impuse, până în data de 5 iunie trebuie rezolvată problema astfel încât laptele să fie conform cerinţelor.

Prefectul estimează că în mare parte laptele se va prelua în continuare dacă vor fi respectate măsurile.

Conducerea Milkom a întocmit şi un proiect la Ministerul Agriculturii pentru înfiinţarea în propria societate a unui laborator de analize de lapte, însă deocamdată nu se ştie dacă va fi finanţat. Acest laborator ar rezolva în mare parte situaţia, întrucât laptele ar fi supravegheat permanent, în plus ar fi mai ieftin pentru producători să facă analizele pe gospodărie
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016