Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Producatorii de legume si fructe, despagubiti in limita a 3.000 de tone, in urma prelungirii embargoului rusesc
Despagubirile sunt acordate din bani proveninti din fondurile Uniunii Europene, care a aprobat zilele trecute alocarea sumelor necesare.
Producatorii de legume si fructe din Romania vor primi despagubiri din fondurile Uniunii Europene in limita unei cantitati de 3.000 de tone, pentru retragerile de pe piata, nerecoltarea si recoltarea inainte de coacere, in urma prelungirii embargoului Federatiei Ruse impus produselor agroalimentare ale Uniunii Europene.
Aplicarea acestor masuri exceptionale a inceput pe 8 augustsi se va termina la data epuizarii cantitatii de 3.000 tone sau la data de 30 iunie 2016.
Anuntul a fost facut de catre MADR prin intermediul unui comunicat in care se precizeaza ca „in urma prelungirii embargoului Federatiei Ruse impus produselor agroalimentare ale Uniunii Europene, Comisia Europeana a stabilit masurile de sprijin exceptional cu caracter temporar suplimentar pentru producatorii din sectorul fructe si legume prin adoptarea Regulamentului Delegat (UE) 1369/2015 al Comisiei din 7 august 2015 de modificare a Regulamentului Delegat (UE) nr. 1031/2014 de stabilire a unor masuri de sprijin exceptionale cu caracter temporar suplimentare pentru producatorii de anumite fructe si legume. Cantitatea repartizata Romaniei este de 3.000 tone. Perioada aplicarii acestor masuri exceptionale este de la data de 8 august 2015 si pana la data epuizarii cantitatii de 3.000 tone sau pana la data de 30 iunie 2016”.
Masurile pentru care se acorda despagubire din fonduri UE sunt cele prevazute in Regulamentul Delegat 2015/1369 al Comisiei, respectiv retragerile de pe piata si nerecoltarea si recoltarea inainte de coacere.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Beneficiarii acestor masuri de sprijin pot fi organizatiile de producatori, precum si producatorii de fructe si legume care nu sunt membri ai unei organizatii de producatori.
In conformitate cu prevederile art. 411 alin. (7) din ordinul nr.694/2008 cu modificarile si completarile ulterioare, destinatiile permise pentru produsele retrase sunt distributia gratuita, distrugerea, utilizarea sub forma de hrana proaspata sau procesata pentru animale, compostare.
Produsele vizate, in conformitate cu Regulamentul UE, sunt tomatele, morcovii, ardeii, varza alba, conopida, castravetii, ciupercile, merele, perele, fructele rosii, strugurii de masa, kiwi, lamaile, piersicile si nectarinele.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va monitoriza zilnic cantitatile de produse care fac obiectul masurilor mentionate mai sus si va sista aplicarea acestor masuri la data epuizarii cantitatii alocate Romaniei.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura