Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia nationala de vin se va ridica in 2009 la sase milioane de hectolitri


Productia nationala de vin se va ridica in 2009 la sase milioane de hectolitri, obtinuta dintr-o cantitate de 900 mii de tone de struguri, in crestere fata de anul trecut, cand s-au produs 5,3 milioane de hectolitri, din 894 mii de tone de struguri, a declarat directorul executiv ONIV, Petre Mocanu, potrivit NewsIn.
"Anul trecut am produs o cantitate de 894 de mii tone de struguri si am obtinut din aceasta o productie de 5,3 milioane de hectolitri, iar pentru anul acesta estimam o crestere a cantitatii de struguri pana la 900 de mii, din care se vor putea obtine sase milioane de hectolitri de vin", a spus directorul executiv al Organizatiei Patronale Interprofesionale Vitivinicole (ONIV).

Acesta a amai adaugat ca si exporturile nationale se vor majora anul acesta cu circa 10% . "In anul precedent, in afara comertului intracomunitar, am exportat 180 de mii de hectolitri de vin, in special in Suedia, Rusia, Finlanda, si Coreea. Pentru anul acesta tendinta este de crestere cu circa 10%, astfel incat sa ajungem in 2009 la un volum al exporturilor de 200 de mii de hectolitri si vom incerca extinderea exporturilor si in alte tari", a mai precizat Mocanu.

Mocanu a mentionat ca, pentru majorarea exportului, dar si pentru cresterea consumului pe piata interna se vor derula proiecte de promovare a brandurilor autohtone, atat la nivel national, cat si in tari terte. Potrivit acestuia, pentru segmentul extern se va realiza o promovare a brandurilor romanesti care nu au concurenta la nivel mondial, exemplificand prin soiurile Feteasca Neagra, Feteasca Alba, Francusa, Grasa si Busuioaca.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, acesta a mai spus ca fata de nivelul mare de importuri inregistrate in alte sectoare, pe segmentul de vinuri se importa doar 8%.
In plus, Petre Mocanu a mentionat ca in conditii de criza romanii se vor orienta tot mai mult catre produsele autohtone, putand exista astfel posibilitatea cresterii consumului din productia interna.

De asemenea, el a mai spus ca suprafata cultivata a Romaniei se ridica la 200 mii de hectare, dintre acestea, 90 de mii fiind plantate cu vita nobila.

Potrivit declaratiilor presedintelui ONIV de la sfarsitul anului trecut, Romania a inregistrat in 2008 o productie de 5,3 milioane de hectolitri de vin, din care 278.000 de hectolitri au mers la export. Cele mai multe vinuri exportate au ajuns in Canada, unde s-au vandut peste 60.000 de sticle, dar s-au realizat exporturi si in China, Olanda, Italia si Spania.

Organizatia Nationala Interprofesionala Vitivinicola (ONIV) s-a constituit ca o grupare reprezentativa, din organizatiile de producatori, pe baza liberei initiative a acestora. ONIV are ca scop reglementarea producerii, prelucrarii, depozitarii, distributiei si comercializarii produselor vitivinicole si desfasoara activitati de aparare a intereselor producatorilor, cu respectarea diversitatii regionale.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016