Produse exclusiv romanesti in primul magazin "Unirea" din Bucuresti
Publicat la data de 15 Oct. 2019 in:
Stiri Inca ministrul Agriculturii, Petre Daea, a inaugurat primul magazin "Unirea" din Bucuresti in care pot fi gasite produse exclusiv romanesti. Cafeaua e singurul element la vanzare care nu este din Romania.
Casa de Comert Agroalimentar Unirea isi propunea la inceputul anului 2019 sa creasca consumul de produse fabricate in Romania si sa creeze o retea nationala de magazine care sa poata concura cu initiativele comerciale private deja raspandite in toata tara. MADR arata in luna februarie ca rolul acestei organizatii este a valorifica produsele agroalimentare, precum si de a crea unele strategii de dezvoltare si sustinere a domeniului agroalimentar.
Acum a fost inaugurat si primul magazin care vinde produse exclusiv romanesti in Bucuresti.
"Romania are potential, are oameni valorosi si iata ca acum am putut vedea un al doilea magazin in Bucuresti, pentru ca primul a fost la Sibiu cu produse traditionale. Pana la sfarsitului anului, asa cum ne-am facut planul si sper ca acest plan va fi pus in aplicare, vom avea in fiecare capitala de judet un magazin. Produsele romanesti sunt realizate cu mult suflet, aici este foarte mult suflet pe care il transfera producatorii catre consumatori. Continuam cu magazine la Craiova, la Slatina, la Pitesti, in Timis si in Teleorman", a spus Petre Daea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Iata s-a concretizat si visul pe care il vedeam cu totii si il speram cu totii cand PSD a lansat in campania de alegeri parlamentare aceste proiect si apoi guvernul l-a prezentat cu sustinere bugetara. Iata ca acest vis capata culoare si intra in spatiul realitatii intr-un loc foarte important din Bucuresti, langa facultate, locul unde studentii se pregatesc si oamenii asteapta sa fie serviti cu produse romanesti. Este cea mai importanta veriga din politica noastra agricola si anume aceea de a comercializa ceea ce produc fermierii. De-a lungul celor trei ani am lucrat cu multa staruinta si sustinuti din bugetul aprobat in Guvern de a face aceasta societate (Casa de Comert Unirea n.r.), casa unde fermierii sa isi poata valorifica produsele", a mai aratat Daea.
Intrebat ce se va intampla cu acest proiect odata cu venirea noului Guvern, ministrul a raspuns: 'Sigur nu pot sa imi dau seama ce se va intampla, vreau sa spun ce mi-as dori: sa lucreze, sa munceasca, sa continue aceste programe".
In acelasi context, seful Casei de Comert Agroalimentar "Unirea", Adrian Izvoranu, a raspuns si el ca romanii mancau si pe vremea cand nu existau importatorii.
"Vreau sa va dau si eu o veste: romanii mancau si pe vremea cand nu existau importatorii. De mii de ani locuitorii acestui teritoriu mancau si in lipsa importatorilor, sunt mancaruri traditionale. (...) Foarte multi legumicultori au inceput deja sa isi incalzeasca spatiile de recoltare si asta inseamna ca o sa avem rosii romanesti inclusiv iarna, iar preturile vor fi preturile pietei fir-ar sa fie, pentru ca suntem intr-o economie de piata, dar noi, Casa, vom incerca sa le tinem cat mai jos", a afirmat Izvoranu.
In privinta criteriilor care stau la baza intrarii cu produse in astfel de magazine detinute de stat, Petre Daea a afirmat ca singurele criterii sunt legate de siguranta si calitate.
Magazinul Casa Unirea poate fi gasit in Bucuresti la adresa: Bulevardul Nicolae Balcescu, nr. 3 - 5, Bloc Dunarea, in apropiere de zona Universitate si de sediul actual al Ministerului Agriculturii.
In organizarea si dezvoltarea sa, CASA ROMANA DE COMERT AGROALIMENTAR ”UNIREA” va promova orientari strategice precum:
-
integrarea intensa in toate procesele a rezultatelor cercetarii, inovarii si bunelor practici inclusiv valorificarea bogatei traditii romanesti in acest domeniu;
-
atragerea in circuitul economic reglementat si fiscalizat a fermierilor si stimularea mediilor asociative;
-
informatizarea integrala a proceselor de la productie la management, inclusiv implementarea unui sistem functional de asigurare a trasabilitatii produselor specifice;
-
cresterea nivelului de calificare si specializare in domeniul productiei si procesarii agro-alimentare, contribuind la dezvoltarea pietei muncii sectoriale.
"Prin intrarea in circuitul economic a societatii se poate asigura cresterea eficientei si eficacitatii activitatilor de sustinere a fermierilor si a fermelor romanesti pe pietele externe, dar si de satisfacere a cererii pietei interne”, considera MADR.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>