Pentru a încuraja firmele sibiene care produc alimente şi băuturi după reţete tradiţionale să îşi ateste produsele ca să le poată promova astfel în ţară şi în Uniunea Europeană, Direcţia Agricolă şi Prefectura au pus la punct un proiect, scrie Adevarul.
În ţară există de cinci ani un sistem naţional de identificare a produselor tradiţionale cu caracteristici specifice care sunt atestate şi înregistrate în Registrul de atestare a produselor tradiţionale româneşti, la nivelul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării rurale prin Ordinul MAPDR nr. 690/2004. La ora actuală, potrivit listei publicată în Monitorul Oficial pentru judeţul Sibiu, în acest registru figurează 224 de produse tradiţionale atestate, printre diferite sortimente de panificaţie şi patiserie, brânzeturi, produse de carmangerie şi băuturi.
Din păcate, dintre cei 41 de producători care s-au atestat pe parcursul celor cinci ani de la înfiinţarea registrului, mai sunt în funcţiune doar 26, iar restul au încetat activitatea. De exemplu, deşi pentru Sibiu sunt atestate ca tradiţionale produse cum ar fi zacuscă ardelenească, pastă de mici, miere sau rachiu iute de ardeal, agenţii economici care figurau ca producători nu mai sunt în funcţiune.
Citeste mai mult in Adevarul
În ţară există de cinci ani un sistem naţional de identificare a produselor tradiţionale cu caracteristici specifice care sunt atestate şi înregistrate în Registrul de atestare a produselor tradiţionale româneşti, la nivelul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării rurale prin Ordinul MAPDR nr. 690/2004. La ora actuală, potrivit listei publicată în Monitorul Oficial pentru judeţul Sibiu, în acest registru figurează 224 de produse tradiţionale atestate, printre diferite sortimente de panificaţie şi patiserie, brânzeturi, produse de carmangerie şi băuturi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Din păcate, dintre cei 41 de producători care s-au atestat pe parcursul celor cinci ani de la înfiinţarea registrului, mai sunt în funcţiune doar 26, iar restul au încetat activitatea. De exemplu, deşi pentru Sibiu sunt atestate ca tradiţionale produse cum ar fi zacuscă ardelenească, pastă de mici, miere sau rachiu iute de ardeal, agenţii economici care figurau ca producători nu mai sunt în funcţiune.
Citeste mai mult in Adevarul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News